Sort by
Sort by
Неразделна част от балансирания и здравословен начин на живот е спортът. Той е също и най-здравословният начин да се изчистим от негативните емоции и да се заредим с позитивна енергия. Инициативата „Нестле за Живей Активно!“ се води от убеждението, че пълноценното хранене и активният начин на живот заслужават място в живота на всеки един от нас. Затова на едно място сме събрали множество начини, по които да раздвижите тялото си  и да се мотивирате да превърнете спорта в  незаменима част от ежедневието ви. Не е необходимо да сте професионалисти, защото дори и на пръв поглед лесното ходене пеша също носи изобилие от плюсове за здравето ви. Сред множеството спортове, които просъстват тук са колоездене, спортна гимнастика, интензивна тренировка по таекуондо и йога за гръб. Изберете подходящата за вас активност и се насладете на уроци от вдъхновяващи личности като състезателката по художествена гимнастика Боряна Калейн, експертът по здравословно хранене Весела Ламбер, състезателката по лека атлетика Ваня Стамболова и още много други. Упражненята, които можете да разгледате тук са подходящи за плажа, сред природата, у дома и във фитнеса. Не се нуждаете от специална екипировка или подготовка, а само от мотивация и постоянство. Не губете повече време, намерете вашата тренировка или направете подходяща за вас комбинация, с която да запазите или постигнете харесваната от вас форма.

Повече за Нестле за Живей Активно!

От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г. „Нестле за Живей Активно!“ успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините. През 2020 г. за първи път се проведе и зимно издание в Боровец, с подкрепата на Бороспорт и община Самоков, през 2021 г. зимното издание се повтори а първи път на две места едновременно – Витоша и Пампорово, а през 2022 г. създаде първото събитие на инициативата, което завладя и по-късните часове на деня – Активни ден и нощ
През последните 17 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.