Sort by
Sort by

Кулинарна книга за балансирано детско хранене на „Нестле за по-здрави деца“

кулинарна книжка за по-здрави деца

Нестле насърчава балансираното детско хранене и приема на питателна и разнообразна храна.

Защо го правим?

В стремежа си да възпита култура на балансирано хранене и активен начин на живот у българските деца, „Нестле за по-здрави деца“  създава първата детска кулинарна книга с рецепти за балансирано детско хранене в България. Книгата е създадена с рецепти от любители кулинари и родители от цялата страна и цели да вдъхнови българските родители да приготвят по-балансирано меню за децата си, за да растат те по-здрави и още по-щастливи. 
 

Нашите съмишленици и техния принос

В инициативата се включиха създателят на микро пекарна и занаятчийски сладолед Савина Николова, както и кулинарните блогъри Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева. Те бяха сред първите, които представиха своите балансирано детско хранене за кулинарната книга на Нестле.

Примерът им беше последван от над 450 родители от цялата страна, които споделиха с Нестле разнообразие от полезни рецепти - от неустоими десерти до питателни и разнообразни вечери. 51 от най-балансираните рецепти, избрани от специалисти-нутриционисти, са част от книгата на „Нестле за по-здрави деца“.

Кулинарна книга с рецепти  за балансирано детско хранене можете да откриете тук.

„Порция Баланс“

Всички рецепти в дигиталната книжка са базирани на „Порция Баланс“ - универсалния наръчник за изготвяне на полезно и балансирано детско меню. „Порция Баланс“ е базирана на реален метод за изготвяне на разнообразно меню, предназначена за деца между 4 и 12 години. Наръчникът показва правилното количествено разпределение от всяка група храни за двете основни хранения на деня – обяд и вечеря, като по този начин родителите могат да бъдат уверени, че децата им приемат нужните за тях хранителни вещества. Разгледайте вкусните изкушения в дигиталната кулинарна книжка и зарадвайте вашите деца с разнообразни и балансирани апетитни ястия. С тази книжка ще улесните ежедневието си, защото вече няма да се чудите какво да приготвите за най-малките. Ще видите, че рецептите, които поставят акцент върху здравословното хранене ще са вкусни не само за малчуганите, но и за вас. Изпробвайте кулинарните си умения с някоя от рецептите и не забравяйте да ни споделите коя рецепта е допаднала най-много на вашето дете!