Sort results by
Sort results by

Наръчник за щастливо лято: Как да подготвим ума и тялото за любимия сезон?

Лятото е вече тук с дълги дни, слънце и усещане за безвремие. Всичко е така познато, но и някак различно – след дългото уединение и престой у дома имаме нужда да подготвим ума и тялото за активен живот, свеж въздух и срещи с природата. Колкото и странно да звучи, мнозина ще трябва да се адаптират към дълго чакания сезон, който сякаш ни изненада през прозореца. Как да превърнем летните месеци в пълноценно преживяване? Как да поддържаме кондиция в новите условия на живот? Нека заедно да разберем:

Хармоничната сутрин

...е прекрасен старт на деня. Отделете 10-15 минути с кафе в тишината. Благодарете за всичко, което имате, помислете какви нови възможности предлага този ден и какво ще направите за себе си днес. Лятото предразполага към повече забавление и глезене - може би сега е моментът да вмъкнете повече приятни неща (и всичко, което обичайно наричате „безполезно“) в своя график. Използвайте балкона за сутрешно спокойствие и за да се полюбувате на първите слънчеви лъчи – сигурни сме, че ще намерите повод да се усмихнете!   

момиче в лятно настроение

Планирайте времето

...посветено на Вас самите. Свикнали сме да обмисляме най-приятните задачи и неотложни ангажименти в динамиката на ежедневието, когато жонглираме с хиляди неща. Чистият ум обаче има много по-добра визия за голямата картина. Намерете симпатичен тефтер, който ви доставя удоволствие и се отдайте на творчество сред спокойствието на слънчевите лъчи и мириса на лято. Записвайте малките и големи идеи за сезона, поставяйте си предизвикателства, рисувайте и не забравяйте, че тези „планове“ са свързани с благоденствието на Вашия ум и вашето тяло. Единственото задължение тук е да преоткривате себе си!  

planer

Пълноценна закуска

...винаги е по-добрият избор за щастливо лято! Ограничаването на калориите или премахването на определени храни от менюто често причинява повече вреда, отколкото полза. Липсата на тонус се оказва бърз преход към липсата на настроение, а в крайна сметка – кой иска да бъде гладен и нещастен през лятото? Сезонът ни предлага огромна палитра от плодове, зеленчуци и леки храни. Ако през останалата част на годината се чудим с какво да заменим въглехидратите и нежеланите мазнини в сутрешната порция, то сега може да развихрим въображението и сетивата си. За любители на бързата закуска предлагаме смути със сезонни плодове или закуска от различни видове ядки в растително мляко (подгответе я вечерта и консумирайте с удоволствие сутринта). Мотивирани от доза предизвикателство, могат да разгледат някои от многото видеа със здравословни закуски. Препоръчваме горещо банановите палачинки и гарантираме, че този вкус е дори по-добър от традицията.

И нека не забравяме – не е нужно новото да е по-лошо от старото. Пътят към балансираната диета очаква да бъдем любопитни и непредубедени. Ще се изненадате колко вкусно може да бъде всичко това!

пълноценна закуска

Тренировка на открито

...са чудесен вариант за топло време. Вероятно лятото ще бъде с фокус върху самостоятелни начинания или такива, които са свързани с малки групи от хора. Тичане, йога, скачане на въже и различен вид гимнастика на открито са инвестиция във вашето физическо или психическо здраве. Раздвижването, съчетано с чист въздух, ще обновят тялото и мислите. Добрата форма също няма да закъснее!

Без значение дали спортувате или имате нужда от тонус, стречингът ще ви подготви за активния ден. През топлите дни пътешествията ни зачестяват и трябва да се погрижим те да са максимално приятни – когато слезем от колата, често забравяме за малкия, но ефективен трик на разтягането. Десетминутен стречинг ще ви тонизира за срещата с нови места! 

ternirovka na otkrito

Йогата за лице

...може да звучи като екстравагантен спорт, но всъщност е в основата на мимиките и еластичността на лицевите мускули. Наред със слънцезащитните продукти, които предпазват повърхността на кожата, предлагаме още една алтернатива в дълбочина. Отделете няколко минути пред огледалото и раздвижете лицето, така че да се погрижите за брадичката скулите и челото. Смешните физиономии ще предзвикат добро настроение и не забравяйте – мимическите бръчици от усмивки са чара на лицето!

spokoistvie

Природата – източник на позитивна енергия

...е най-добрият източник на позитивна енергия и вдъхновение. Независимо дали говорим за близкия парк, гората или планината – отделяйте време за разходка, която ви свързва със заобикалящата среда и подрежда вътрешния ви свят. Доказано е, че зеленината има благотворно влияние върху съзнанието и настроението. Кратките обиколки са добър преход към дългите планински и морски маршрути. Дори и забавленията изискват издържливо тяло и кожа с малко загар!

gora