Sort by
Sort by

На всички ни е известно, че храната, която поглъщаме има пряко влияние върху нашето здравословно състояние, но малко хора извън професионалистите знаят какво да направят с този факт. Как да стимулираме организма си? Как влияят различните храни на тялото ни? Как да намалим вероятността от заразяване със сезонните грипове и да подсилим имунитета си? От какви съставки се нуждае нашият организъм? С какво не бива да прекаляваме? Как да се грижим за нашето пълноценно хранене? Това са все въпроси, които ни интересуват, но сами трудно можем да си отговорим. Затова тук на едно място сме събрали едни от най-важните съвети, които са ни необходими, когато стане дума за храна. Вярно е, че храната носи основно удоволствие, но за да е здравословна, тя трябва да има своето пълноценно място в нашето ежедневие, да идва в правилните количества, да е разнообразни и да е балансирана. По-долу ще намерите съвети от хора като д-р Виолета Снегарова – докторант по хранене и диететика, Весела Ламбер – експерт по здравословно хранене, както и няколко бързи и полезни рецепти, с които ще се погрижим за здравето си. Освен полезни съвети за пълноценно хранене, тук ще намерите и много интересна информация за белтъчините, фолиевата киселина, аминокиселините и микробиома. Ще можете да си отговорите един от най-трудните въпроси – Как да избегнем глада от скука? И, разбира се, ще откриете златните и вечни съвети при „Съветите на баба“.

Пожелаваме ви успех в това дълго и приятно приключение на пълноценно хранене, а вие не губете повече време и разгледайте тази полезна информация, за да заредите тялото и ума си с енергия, свежест и баланс.

Повече за Нестле за Живей Активно!

От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г. „Нестле за Живей Активно!“ успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините. През 2020 г. за първи път се проведе и зимно издание в Боровец, с подкрепата на Бороспорт и община Самоков, през 2021 г. зимното издание се повтори а първи път на две места едновременно – Витоша и Пампорово, а през 2022 г. създаде първото събитие на инициативата, което завладя и по-късните часове на деня – Активни ден и нощ
През последните 17 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.