Sort by
Sort by

„Човек не може да мисли, обича или спи хубаво, ако първо не е вечерял хубаво.“ Тази мисъл на Вирджиния Улф е също толкова актуална днес, колкото е била и когато я е изрекла. Днес можем дори да се осмелим да допълним думите ѝ, като признаем, че не само вечерята, а и всяко друго хранене през денонощието има огромно влияние върху тялото и психиката на човека. В забързаното ежедневие, което ни заобикаля често ставаме жертви на прекалено изкушаващите решения, предоставени ни от високотехнологичния XXI в. – предпочитаме кола пред колело, ескалатор пред стълби, виртуален пред личен контакт и т.н. Всички тези възможности за избягване на активното движение правят балансираното хранене все по-важна част от живота ни.

„Добра храна, добър живот“

Вярваме, че качествената храна има отражение върху всяка част от ежедневието ни. Пълноценният хранителен режим укрепва нашият имунитет, повишава качеството на живот и най-важното – прави ни по-щастливи и енергични. Осигуряването на тонус, създаването на здравословни навици по отношение на храненето и движението са основен приоритет на „Несле за Живей Активно“. Споделяйки над 140 години опит в създаването на продукти, Нестле България създава платформа, която акцентира най-важните „съставки“ на добрия живот. Информираният избор е право на всеки един от нас – затова „Нестле за Живей Активно“ обединява професионалисти от света на спорта и здравословното хранене в големия разговор за активното ежедневие. Защото заедно може да постигнем повече!

Съвети за балансирано хранене

Как да изградим своето балансирано меню? Кои съставки да добавим към любимите си рецепти и какво все още не знаем за пълноценното, балансирано хранене? Запознайте се с нашите полезни съвети, които ще предложат нови алтернативи за по-здрав имунитет, тайни в кухнята и изкушаващи здравословни предложения. Нека избираме внимателно „горивото“, което ни осигурява енергия. Прочетете нашите съвети  за балансирано хранене тук:

Рецепти за балансирано хранене

Полезното хранене често е свързвано със скъпи продукти и дълги часове в кухнята. Всичко това може да ни демотивира да се погрижим за своето меню и да прибегнем до бързи и нездравословни варианти. Вярваме, че готвенето може да бъде приятно занимание, което не отнема много време. Достатъчно е да разполагаме с добри предложения и да включим разнообразни продукти, които да донесат цветове и проятен аромат, и да ни заредят с енергия. Изберете някои от нашите рецепти за балансирано хранене и не пропускайте да превърнете момента в забавление за цялото семейство.

Veggie Plate - Зеленото плато на Нестле

 

Не пропускайте да комбинирате храненето с повече движение – вижте тренировките на нашите посланици в „Активен живот“. Останете активни!