Sort by
Sort by

Интензивна тренировка с Национален отбор по олимпийско таекуондо на България

Предизвикайте себе си с тренировката на Националния отбор по таекуондо на България!

Влезте в духа на източните бойни изкуства и вътрешноприсъщите им философски учения, които ги превръща в същностна част от един ориентиран към пълноценността, баланса и мъдростта начин на живот. С предложената тук базова тренировка ще имате възможността да влезете в някои от основите на таекуондото, в което е от фундаментално значение не просто физическата дейност и  техническите умения, но и тренировката на вашето съзнание. Или казано с други думи, същността на предложената тренировка ще ви предостави възможността да усетите хармониращите помежду си дух и тяло следствие на изключителната прецизност, с която таекуондото регулира ума и физиката. По този начин тренировката ще регулира нивата ви на стрес и напрежението  от забързаното ежедневие, както и ще тонизира целия ви организъм.

Освен че ще можете да провокирате тялото си и ума си и да ги накарате постигнат онзи така необходим баланс, с базовата тренировка по таекуондо ще можете за момент да спрете и да останете насаме със себе си. Да съберете мислите си и да се изчистите от всички онези шумове и натрапливи мисли, които принципно нарушават концентрацията ви и така ви отклоняват от реалните цели за деня. Нещо повече таекуондото предоставя и възможността тялото ви също да се усети, да намери центъра си и да се отвори към пространството около себе си. Именно в това е целта на източните бойни изкуства- те възпитават тялото и духа в самосъзнание, в ориентация и контрол на процесите вътре в нас, което е незаменимо измерение от хармоничния, активен и пълноценен начин на живот, към който „Нестле за Живей активно“ се стреми да привлича все повече хора, независимо от възраст и положение.

И не на последно място видеото предоставя тренировка със средна интензивност, която е подходяща както за вас, така и за децата, което я превръща в перфектния начин да прекарате време с малките и да ги научите, че активният начин на живот трябва да има своето място в ежедневието.

Затова кликнете долу и започнете от днес да подобрявате своите спортни умения с помощта на треньора на националния отбор – Фарзад Золхадри, световния медалист по олимпийско таекуондо – Владимир Далаклиев и националния състезател към Българската федерация по таекуондо - Божидар Аврамов.

За да се насладите не само на практиката за спорта, но и на теорията зад него и да разберете още повече за това какво е необходимо, за да усъвършенстваш изкуството на таекуондото, то можете да чуете и третия епизод на „Живей Активно“ Подкаст, в който наш гост е медалисът по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев. В него той ни разказва за необходимостта от дисциплина и баланс, за най-значимата си битка, за бъдещите си планове, какво е таекуондото за него и още много!

Успех!

tekuondo bulgaria


Останете активни с лятната тренировка на Йордан Йовчев.  

За да започнете деня с повече тонус, вижте сутрешната тренировка на Боряна Калейн