Sort results by
Sort results by

Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Street Workout Bulgaria”

Street Workout Bulgaria

Описание на клуба

Клубът по гимнастика и стрийт фитнес „STREET WORKOUT BULGARIA” (СКГСФ „STREET WORKOUT BULGARIA”) е учреден през лятото на 2016г. За председател на клуба е избран единодушно легендарния български спортист – Йордан Йовчев. Още януари 2017 е приет за член на Българска федерация по гимнастика и е вписан в регистъра на Министерството на младежта и спорта. Малко по-късно става първия и единствен колективен член от България на Световната федерация по стрийт фитнес и калистеника (WSWCF).

Дейност:

През 2016 Клубът организира национален турнир, на който се определи шампионът на България – Виктор Каменов, който е изпратен на Световното първенство. Там българският представител заема 3-то място.

През пролетта на 2017 Клубът организира за пръв път Национален шампионат в 5 кръга, в който е определен шампионът на България. (Под егидата на Купа София). Представителят на България Виктор Каменов става вицешампион на Световния шампионат в Москва през 2017г.

За състезателната 2017 – 2018 Клубът организира Национален шампионат вече в цели 20 кръга в различни градове. На финалния турнир на 7 юли бяха определени шампионите на България за 2018г. в съответните категории. На Световния шампионат през 2018г., България затвърждава водещата си позиция в световен мащаб, като завоюва бронзов медал при мъжете на Стефан Еротеев и вицешампионска титла при жените – Цвети Станева!

През лятото на 2018 година Клубът реализира проект към Националната програма за изпълнение на младежки дейности към Министерството на младежта и спорта.  В рамките на проекта бяха обучени водещи спортисти по стрийт фитнес, които в последствие предаваха знанията си на 10 избрани площадки в различни градове на начинаещи младежи и девойки. Освен на първите стъпки в спорта, те бяха запознати и с вредата от използването на непозволени медикаменти, алкохол, опиати, както и на алкохол и джънк фууд.

На 27 януари 2018г. в Сердика център се проведе първият турнир в голям търговски център. Това е нова стъпка към разширяване на спортния календар, като по този начин става възможно използването на студените месеци за състезания.

Клубът бе поканен да изнесе демонстрация по време на Европейския спортен форум през месец март 2018г. в зала „Арена Армеец“.

Клубът спонсорира най-добрите състезатели за участията им в престижни международни турнири в чужбина. До сега сме изпращали наши спортисти в Англия, Франция, Германия, Италия, Полша, Русия, Хърватска и т.н.

На 15 септември 2018 за пръв беше организиран кръг от Световния шампионат в София, България, което за пореден път доказа международния престиж на нашия клуб и българските атлети.

Социална дейност:  Благодарение на активната подкрепа на спонсори и партньори като Столична община, Национална лотария, Виваком, Дженерали, „Спорт Парк Фитнес – България“, Спорт депо и Нестле Клубът има възможността да осигурява БЕЗПЛАТНИ тренировки през зимните месеци за своите членове в зала ЦСКА. От 2018 г. Клубът НЕ събира членски внос от своите членове. Клубът има споразумение с редица зали за символични такси за членовете си от 3 лв. на тренировка. На водещите състезатели е осигурена безплатна екипировка.

Клубът ни подпомага в тренировъчната и състезателна дейности хора страдащи от двигателни увреждания, детска церебрална парализа, синдром на Даун и др.

Относно състезателната дейност:

Участието в състезанията е безплатно за всички състезатели. Клубът с помощта на своите партньори поема всички разходи по организацията на събитието. Това включва съдийско и техническо обезпечаване, вода и при възможност храна за участниците, купи и медали за призьорите, различни спортни пособия и уреди, както и медицинско лице и охрана.

Състезанията се провеждат в две независими една от друга дисциплини - Фрийстаил и дисциплина по силова издръжливост.

За фрийстайла - всеки участник, ще разполага с два сета по 3 минути, като във втория сет ще се допуснат, само най-добрите класирали се такива.

Категориите са:

  • - Мъже до 16 г.
  • - Мъже под 16 години
  • - Жени - без възрастово разделение.


За силовата издръжливост – провежда се в почивката между двата кръга по фрийстаил. Категориите в тази дисциплина, ще са следните:

  • 1/ Набирания с 32 ки и охраналограма
  • 2/ Кофи с 48 килограма
  • 3/ Клекове на ЕДИН крак с 16 килограма.


За жените силовите са без допълнителна тежест.
Обикновено турнирите се провеждат в събота.
Начало на записванията и загрявка - 10:00.
Начало на състезанието - 11:00.

Допълнителна информация може да намерите в уебсайта

Предлагани спортове

  • Стрийт фитнес
  • Подходящ за деца

Локация
София
ул. “Поп Богомил” 35
Запитване към клуба