Sort by
Sort by

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Желанието и амбицията на програмата не е просто да осигурява и възпитава българските деца в здравословен начин на живот, а да изгради една цялостна визия за израстването на бъдещите поколения. Принципите на тази визия са балансираната диета, активното ежедневие, устойчивостта и грижата за околната среда, приети за ключови във възпитаването на децата и насърчаването към един полезен начин на живот. От тях се ражда и методът за постигането и отстояването на тези цели и принципи на програмата. „Нестле за по-здрави деца“ създава забавни и интерактивни уроци за училища и детски градини из цяла България, които да даде нужния тласък на малки и големи в постигането на здравословния живот.

През 2022 г. в програмата „Нестле за по-здрави деца“ за първи път се добавя модул „Устойчивост“. Така по достъпен и интересен начин децата ще могат да се запознаят с най-важните условия, които трябва да спазват, за да се грижат за околната среда. По този начин ще научим бъдещото поколение на грижа за планетата, която те ще могат да предадат нататък. Всички замесени в процесът на възпитаване (учители, родители, настойници и деца) ще могат да допринесат за едно по-добро бъдеще. Разнообразните дейности в модул „Устойчивост“ могат да помогнат не само на малчуганите, но и на някои от вас с множеството добри съвети и практики, които ще намерите там. Можете да натиснете върху връзката към страницата на модула по-долу и да разберете повече.

Чрез тези любопитни и динамични уроци, централни за програмата, „Нестле за по-здрави деца“  успява да обедини усилията си с тези на родители, учители и образователни институции, готови да осигурят по-добро и здравословно бъдеще на българските деца.

Колкото до историята на образователната програма „Нестле за по-здрави деца“, то тя стартира през 2012-та година и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, както и на редица други неправителствени организации.

През 2018-та година програмата успява да разшири своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна,  а през 2019-та за пръв път достига и до детските градини. До този момент, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до над 30 000 деца в детски градини и училища из цялата страна.

Тук може да намерите целия набор от документи, нужни за регистрация в Програмата, както и образователните видеа, които са специално разработени от Маргаритка и Музейко и адаптирани към различните възрастови групи.