Sort by
Sort by

Тайната на здравословният начин на живот се крие в баланса. Във видеата, които ще намерите по-долу, сме се постарали да ви предоставим най-важните съвети, с които вашите малчугани могат да поставят балансирания живот в центъра на ежедневието си.

Ако вашето дете всяка вечер иска да вечеря едно и също и често отказва разнообразието в своето меню, то изгледайте видеата „Хапвай питателна и разнообразна храна“ и  „Управлявай порциите си“, които с полезни примери и по забавен начин ще обяснят на вашите деца колко е важно да се храним здравословно, да взимаме най-важното от различните храни и да ядем точно толкова, от колкото тялото ни се нуждае.

Освен правилното и умерено хранене, хидратацията и активният начин на живот са другите два фактора, който ще помогнат на вашето дете да води един балансиран и здравословен живот. Затова не пропускайте да изгледате видеата „Избери водата“ и „Играй активно“ заедно с вашите деца. По този начин те ще разберат колко малко е нужно за едно толкова по-енергично и забавно ежедневие.

Хубаво е да не забравяме, че освен важна за тялото ни, хубавата храна носи безброй плюсове за ума ни. Вижте и материала „Наслаждавай се на храната“, който ще припомни на вас и на вашите деца, че в крайна сметка храната е удоволствие, което сплотява и радва вас и вашите близки.

За по-малко от 25 минути можете да разгледате всяко едно от предложените образователни видеа за 1-ви и 2-ри клас, в които част от образователния екип на Детски научен център „Музейко“ ще ви помогне да създадете трайни и полезни навици, за които вашето дете ще ви е благодарно и които ще може да предаде към следващото поколение.

Освен видеата, ще намерите и материали като книга за учителя и помагало за Училище за по-здрави деца, които предоставят нови игри и приключения, с които по забавен начин вашите деца ще могат да научат повече за балансираното хранене и здравословния начин на живот. Помислили сме и за онези от вас, които имат или искат да имат още един пухкав малчуган, който обаче се движи на четири, а не на две лапи. Разгледайте книгата за учителя на Училище за четири лапи, за да помогнете на детето ви да научи всичко необходимо за отглеждането на домашен любимец.

В следващите редове ще намерите нови и интересни начини да разнообразите както вашето ежедневие, така и това на вашето дете. Не пропускайте тези интересни начини, по които можете да обогатите времето, което прекарвате заедно и да научите малчуганите не уроци, които ще им бъдат ценни за цял живот. За нас в Нестле е изключително важна грижата за следващото поколение, което има силата да направи бъдещето по-светло, по-устойчиво и по-здравословно. Разгледайте образователните видеа, допълнителни материали и забавните начини да тренирате домашните си любимци, които сме подбрали и покажете множество добри примери на вашите деца!

Видеа

Допълнителни материали