Sort by
Sort by

Тази година „Нестле за по-здрави деца“ протяга ръка и към децата и родителите с нарушено зрение.

порция баланс

Скъпи приятели и съмишленици, в  стремежа си да направим универсалния  наръчник за балансирано детско хранене „Порция баланс“ достъпен за всички, вече можете да го намерите тук и в един по-различен и забавен аудио формат.
С изключителното участие на Ути Бъчваров и актрисата Йоанна Темелкова, които са нашите вълшебни разказвачи на балансирани кулинарни приказки по ваши рецепти и със специалната подкрепа на д-р Ивелина Герова, специалист по хранене и диететика, и Съюзът на слепите в България, създадохме поредица от кулинарни пиеси за малки и големи. 
Препоръчваме ви горещо да споделите удоволствието и заедно с вашите деца да изпробвате лично нашите рецепти и съвети за балансирано хранене. Това е един различен начин не само да прекарате полезно и приятно време заедно, ни и заедно да се противопоставим на тревожната статистика, изнесена от Световния атлас на затлъстяването за 2022 година, според която България е сред страните с очакван най-висок процент на детско затлъстяване в следващите осем години. Данните сочат, че ако не бъдат взети спешни мерки, до 2030-та година 18% от всички български деца на възраст 5+ години ще страдат от затлъстяване , което означава, че над 160 000 от нашите деца ще са с наднормено тегло.
 
В този специален аудио формат  увлекателно и разбираемо, ще обясним популярния и научнообоснован метод за съставяне на балансирано меню и ще представим някои от най-любимите рецепти от кулинарна книга на “Нестле за по-здрави деца”, базирана на наръчника “Порция Баланс“, в която професионалните нутриционисти на Нестле селектираха над 50 вкусни и балансирани рецепти, споделени от блогъри и родители от цялата страна. Рецептите са преразказани и обогатени от вълшебния разказвач Ути Бъчваров, който самият е горд баща на две близначки на 5-годишна възраст и ежедневно готви с тях.
На 22 март първата част на подкаста ще бъде достъпна на нашата страница на Нестле България, на 5 април ще излезе втората част, а в края на април всички рецепти от кулинарната ни книга ще са достъпни в аудио формат. 
С помощта на Съюза на слепите в България, които са партньор на инициативата, подкастът ще достигне целево до всички родители и деца с нарушено зрение. От организацията нямат точна статистика за броя на незрящите у нас, но към настоящия момент техни членове са около 12 000 души с над 71% нарушено зрение.

 

 

 

 

 

Orphaned C Externalvideo: