Sort by
Sort by

Всички знаем, че когато детето се появи в семейството, то заема централна позиция, а целта на родителите е да го научат на всичко, което ще му помогне и ще направи живота му по-добър. Точно затова ние в Нестле сме подготвили специални образователни материали за вашите малчугани. В нашият сайт ще намерите образователни материали за деца в детската градина, образователни материали за деца в 1-ви и 2-ри клас, а тук ви очакват много забавни и интерактивни видеа и допълнителни материали за деца в 3-ти и 4-ти клас.

Малките деца винаги имат по-различни хранителни предпочитания – или обожават нещо и искат да се хранят само с това, или нещо изобщо не им харесва и сбръчкват нослета при вида му. За да могат да се хранят балансирано и здравословно в тези много важни години, в които сякаш растат за секунди, можете да им покажете видеата  „Хапвай разнообразна и питателна храна“ и „Управлявай порциите си“.

Помислили сме и за онези дечица, които още не са открили любовта към храната и вие изпитвате трудности да ги мотивирате да хапнат нещо, защото често отказват. С видеото „Наслаждавай се на храната със семейството си“ можете да промените погледа на вашето дете към храната и да му покажете, че храната е удоволствие, което се споделя от цялото семейство и присъства в повечето важни моменти.

А с видеото „Играй активно“ те ще разберат колко е важно да са активни с помощта на забавни приятелски игри, които ще им помогнат да приемат витамини и да израснат големи, здрави и силни.

Освен всички образователни видеа, водени от членове на екипа на Детски научен център „Музейко“, тук ще намерите също помагало и книга за учителя за Училище за по-здрави деца, както и книга за учителя за Училище на четири лапи. С тези материали в комбинация с видеата ще научите дечицата как да водят здравословен и активен начин на живот и как да се грижат за пухкавите си най-добри си приятели.

Повече за „Нестле за по-здрави деца“

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Желанието и амбицията на програмата не е просто да осигурява и възпитава българските деца в здравословен начин на живот, а да изгради една цялостна визия за израстването на бъдещите поколения. Принципите на тази визия са балансираната диета, активното ежедневие, устойчивостта и грижата за околната среда, приети за ключови във възпитаването на децата и насърчаването към един полезен начин на живот. От тях се ражда и методът за постигането и отстояването на тези цели и принципи на програмата. „Нестле за по-здрави деца“ създава забавни и интерактивни уроци за училища и детски градини из цяла България, които да даде нужния тласък на малки и големи в постигането на здравословния живот.

Видеа

Допълнителни материали