Sort by
Sort by

Рецепта „ПОРЦИЯ БАЛАНС“ от Катето Евро и Кати

katarina evro

"Ние с Кати най-обичаме да готвим заедно". Така обичаната актриса Катерина Евро отговори на въпроса как се забавляват с нейната внучка. Малката Кати вече има много опит в кухнята, благодарение на баба си, защото много често двете се грижат за менюто на семейните обяди.

Освен гарантираните забавления, приготвянето на храната от деца и родители е препоставка за изграждането на добри хранителни навици у най-малките, развива тяхната увереност и ги научава, че здравословното хранене не е само полезно, но и приятно.

Специално за Международния ден на готвача двете приготвиха любима рецепта на Кати - ципура с ризото и зеленчуци.

Необходими продукти:

  • 3-4 аспержа
  • 3 розички броколи
  • 3-4 средно големи моркова
  • 1 бр. ципура (средно голяма)
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч. ориз (за ризото)
  • 4 бр. гъби печурки
  • 50 г. масло
  • 2-3 с.л. зехтин
  • Сол


Начин на приготвяне:


1. Първа стъпка: подготовката на зеленчуците.

Почистете аспержите, броколите и морковите и ги нарежете на ситно.
След което поставете зеленчуците в уред за готвене на пара (можете да използвате и тенджера с похлупак и гевгир), и ги задушете на пара с 25 г. масло и щипка сол.

2. Втора стъпка: филетиране на ципурата.

След като сте я почистили добре, я посолете от двете страни и я запечатайте на тиган или скара.

3. Трета стъпка: вкусно ризото с гъби.

Обелете и нарежете на ситно малка глава лук. В тенджера сгорещете зехтина, добавете лука и го задушете за няколко минути. Добавете към лука 1 ч. чаша ориз и го задушете за 3-4 мин., след което добавете вода 1 към 3.
Междувременно нарежете 4 печурки на ситно и когато оризът е сварен, ги добавете към него заедно с 25 г. масло. Посолете на вкус.

С това и с усмивка на лице рецептата е изпълнена! Да ви е вкусно :)