Баланс е ключовата дума в съвременния начин на живот - баланс между активности и почивка в ежедневието, баланс на емоциите, баланс в менюто. А как да постигнем балансирано меню? Следвайки няколко прости правила, които с пълна сила важат за всички членове на семейството, но са приложими в още по-голяма степен за най-малките му членове - децата. Раздели чинията на три части, като 1/2 част от нея посвети на зеленчуците, 1/4 на въглехидратите и 1/4 на протеините. И си готов с истински пълноценна "Порция Баланс". Тази изключително лесна, пълна на богати нутриенти рецепта, която не просто завладява сетивата, но и тонизира организма след дълъг ден, ще се превърне във ваша любима вкусотия, с която да зарадвате и вашите малчугани и да им помогнете по пътя към един истински балансиран и здравословен начин на живот, който е ключова част за едно хармонично развитие не само на тялото, но и на духа. Освен многото ползи на тази невероятно вкусна рецепта, с нея можете не само да зарадвате децата, но и вашите близки! Да ви е сладко!
Необходимите продукти
- 500 грама пилешко
- 1 супена лъжица MAGGI® Щипка вкус
- 4 моркова
- 5 аспержи
- 150 грама броколи
- 150 грама зелен боб
- 200 грама спагети
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 чаена лъжица захар
- 3 супени лъжици зехтин
- джинджифил
- 1 чаена лъжица сусам
- ½ лимон
Необходимо време за приготвяне:
- 40 минути
- 3 Порции
Рецептата за пилешки късчета с хрупкави зеленчуци сусамови спагети в три стъпки
1. Първата стъпка от рецептата за пилешки късчета с хрупкави зеленчуци и сусамови спагети е приготвянето на пилешкото месо. Най-добре е да използвате охладено пилешко месо, като най-подходящо е бялото месо. Измивате месото, подсушавате го, след което го нарязвате на хапки. Към хапките пилешко месо добавяте предвиденото количество MAGGI® Щипка вкус, както и 2 супени лъжици зехтин и разбърквате добре. В тиган, най-добре с незалепващо покритие, изсипвате месото. Затваряте с капак, като обръщате пилешките хапки, за да се сготвят от всички страни. След като придобият много лек златист цвят ги оставяте на страна.
2. Докато пилешкото се готви, подгответе зеленчуците. Ако ползвате пресни зеленчуци ги измийте, почистете морковите и аспержите, и нарежете. Сгорещявате добре тигана, в който са се готвили пилешките хапки. Добавяте лъжица зехтин и добавяте зеленчуците. Добавяте и сол, след което разбърквате. Имайте предвид, че ако част от зеленчуците, които ползвате са сурови, а другите замразени, следва да добавите първо суровите и след 3-4 минути замразените, тъй като те изискват по-кратко време за приготвяне.
3. Приготвяте спагетите според инструкциите на пакета и докато са още топли заливате със сос приготвен от разбърканите соев сос, захарта и зехтина. Оформяте вашата „Порция Баланс“ като в половината от чинията разполагате зеленчуците, които овкусявате с прясно изцеден лимонов сок и ситно нарязан джинджифил. Добавяте пилешките хапки в едната четвърт от чинията, а последната четвъртинка запълвате със спагетите, които поръсвате със сусам.
Рецептата за пилешки късчета с хрупкави зеленчуци и сусамови спагети е изпълнена.