Sort by
Sort by

Пилешки късчета с хрупкави зеленчуци и сусамови спагети

пилешки късчета

Баланс е ключовата дума в съвременния начин на живот - баланс между активности и почивка в ежедневието, баланс на емоциите, баланс в менюто. А как да постигнем балансирано меню? Следвайки няколко прости правила, които с пълна сила важат за всички членове на семейството, но са приложими в още по-голяма степен за най-малките му членове - децата. Раздели чинията на три части, като 1/2 част от нея посвети на зеленчуците, 1/4 на въглехидратите и 1/4 на протеините. И си готов с истински пълноценна "Порция Баланс". Тази изключително лесна, пълна на богати нутриенти рецепта, която не просто завладява сетивата, но и тонизира организма след дълъг ден, ще се превърне във ваша любима вкусотия, с която да зарадвате и вашите малчугани и да им помогнете по пътя към един истински балансиран и здравословен начин на живот, който е ключова част за едно хармонично развитие не само на тялото, но и на духа. Освен многото ползи на тази невероятно вкусна рецепта, с нея можете не само да зарадвате децата, но и вашите близки! Да ви е сладко!

Необходимите продукти 

  1. 500 грама пилешко
  2. 1 супена лъжица MAGGI® Щипка вкус
  3. 4 моркова
  4. 5 аспержи
  5. 150 грама броколи
  6. 150 грама зелен боб
  7. 200 грама спагети
  8. 1 супена лъжица соев сос
  9. 1 чаена лъжица захар
  10. 3 супени лъжици зехтин
  11. джинджифил
  12. 1 чаена лъжица сусам
  13.  ½ лимон

Необходимо време за приготвяне:

  • 40 минути
  • 3 Порции
    pileshki kuscheta

Рецептата за пилешки късчета с хрупкави зеленчуци  сусамови спагети в три стъпки

1. Първата стъпка от рецептата за пилешки късчета с хрупкави зеленчуци и сусамови спагети е приготвянето на пилешкото месо. Най-добре е да използвате охладено пилешко месо, като най-подходящо е бялото месо. Измивате месото, подсушавате го, след което го нарязвате на хапки. Към хапките пилешко месо добавяте предвиденото количество MAGGI® Щипка вкус, както и 2 супени лъжици зехтин и разбърквате добре. В тиган, най-добре с незалепващо покритие, изсипвате месото. Затваряте с капак, като обръщате пилешките хапки, за да се сготвят от всички страни. След като придобият много лек златист цвят ги оставяте на страна.
 

pileshki kuscheta 2

2. Докато пилешкото се готви, подгответе зеленчуците. Ако ползвате пресни зеленчуци ги измийте, почистете морковите и аспержите, и нарежете. Сгорещявате добре тигана, в който са се готвили пилешките хапки. Добавяте лъжица зехтин и добавяте зеленчуците. Добавяте и сол, след което разбърквате. Имайте предвид, че ако част от зеленчуците, които ползвате са сурови, а другите замразени, следва да добавите първо суровите и след 3-4 минути замразените, тъй като те изискват по-кратко време за приготвяне. 

3. Приготвяте спагетите според инструкциите на пакета и докато са още топли заливате със сос приготвен от разбърканите соев сос, захарта и зехтина. Оформяте вашата „Порция Баланс“ като в половината от чинията разполагате зеленчуците, които овкусявате с прясно изцеден лимонов сок и ситно нарязан джинджифил. Добавяте пилешките хапки в едната четвърт от чинията, а последната четвъртинка запълвате със спагетите, които поръсвате със сусам.

tedi titova s dashteriata

Рецептата за пилешки късчета с хрупкави зеленчуци и сусамови спагети е изпълнена.