Sort by
Sort by

Над 1500 найлонови торбички спестени само за седмица с Нестле България и Recover Green

Зелените предизвикателства от инициатива Recover Green мотивират българите да предприемат стъпки към опазването на околната среда

recover green partniori
Назад

Инициатива на Нестле България - Recover Green набира популярност сред все по-широки аудитории, заинтересовани от българската природа. В продължение на три седмици зелените предизвикателства на Recover Green насочваха вниманието на гражданите към три различни екологични теми – опазване на водни ресурси, намаляване на употребата на пластмаса и правилно разпределяне на отпадъците и ги мотивираха да предприемат стъпки към по- природосъобразно ежедневие. До този момент, над 500 души са се включили в предизвикателствата, а резултатите демонстрират засиления интерес на българите към опазването на околната среда. 

recover green vodni resursi

През първата седмица от кампанията, Нестле обърна внимание на проблема с изчерпващите се водни ресурси и на отговорността, която всеки един от нас носи за пестенето на вода. Само за една седмица, водното предизвикателство на Recover Green спести на българската природа над 1200 л. вода, мотивирайки гражданите да приберат няколко стъклени бутилки с питейна вода в хладилника и да ги използват при нужда. Актрисата и влогър Мона Гочева също беше сред тези, които се включиха в предизвикателството на Нестле и подтикна своите последователи да последват нейния пример.

 

Втората седмица от кампанията, Нестле посвети на темата за разделно събиране на отпадъците, като предизвика потребителите да отделят малък кът за рециклиране у дома. Ивана Александрова беше сред първите, които се включиха в това предизвикателство и мотивира своята аудитория да отдели три торби, маркирани в съответните цветове – жълто за пластмаса, синьо за хартия и зелено за стъкло. Много от потребителите приветстваха положително инициативата на Нестле в социалните мрежи, а част от тях споделиха, че от години разпределят отпадъците в отделни контейнери.

recover green razdelno sabirane

 

recover green plastmasa

Последното предизвикателство на Recover Green обърна внимание на ролята на всеки един от нас в това да произвеждаме по-малко пластмасов отпадък. Само за седмица, българите  успяха да спестят над 1500 найлонови торбички на българската природа, заменяйки ги с текстилни такива. Блогърката и фотограф Мари Андреева също се включи в това предизвикателство и призова своите последователи също да преминат към употребата на торбички за многократна употреба.

Като част от инициативата Recover Green, на 3 и 4 юли ще се проведе и събитие по почистване на три от най- замърсените локации в страната- река Места, река Марица и Черноморието. Всеки, който има желание да даде своя принос към по- чиста България, може да се регистрира тук

Повече за Нестле и ангажиментите към опазването на природата:

В позицията си на социално-отговорна компания, Нестле строго спазва своите ангажименти към подобряването на качеството на живот и опазването на околната среда. До 2050 г. Нестле ще постигне нулеви нетни емисии, а до 2025 г. ще използва 100% възобновяемо електрическо във всичките си помещения, като в България това ще е осъществено до 2023 г., фокусирайки се върху регенеративно земеделие, рециклируемо опаковане и оползотворяване на 100% от генерираните отпадъци. Нестле е лидер във въвеждането на устойчиви практики в производствения процес и продължава да инвестира в по-зелено бъдеще за идните поколения, като цели да достигне 65% възобновяемо електрическо в България през 2021 години.