Sort by
Sort by

Световни и европейски шампиони тренират деца и младежи на Нестле за Живей Активно! във Варна на 15 август

Носителката на европейска титла Ваня Стамболова и националната програма „Нестле за по-здрави деца“ са подготвили специална щафета за най-малките на плаж Аспарухово 
varna avgust
Назад

За първи път европейската шампионка по лека атлетика Ваня Стамболова обединява сили с двете най-големи инициативи за балансирано хранене и активен начин на живот на Нестле – Живей Активно! и Нестле за по-здрави деца, за да вдъхновят заедно все повече деца в България да се движат през цялата година. Общата мисия включва и да им покажат, че лятната ваканция и плажът предлагат чудесни възможности за забавления и физическа активност.

На 15-ти август през целия ден българската шампионка е подготвила специална плажна щафета за деца и ще им покаже как лесно и забавно могат да превърнат топлите летни дни и горещия пясък в най-добрите приятели на движението и спорта. Награди от „Нестле за по-здрави деца“ са подготвени за всяко дете, което се включи в щафетата. Организаторите са предвидили и зона за рисуване, която ще вдъхнови най-малките и техните семейства да се хранят по-балансирано и да научат повече за основните хранителни вещества, от които се нуждае организмът им.

За по-големите световните шампиони по спортна акробатика от Швейцария Данаил Николов и Мартин Николов ще демонстрират умения на световно ниво, а клубът по акробатика „АкроСтарс“ кани всички младежи на открита тренировка, за да им покаже, че акробатиката е не само атрактивен, но и много динамичен спорт. За любители на адреналина и силовите спортове, световният медалист по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев също ще бъде във Варна на 15 август, заедно с други български таекуондисти, за да демонстрират елегантността на корейския спорт. Откритата им тренировка ще покаже на малки и големи предимствата на таекуондото за тялото и духа.

Нестле за Живей Активно! ще завладее и южния плаж във Варна, където ще се проведе турнир по плажен тенис за младежи. За тези и много други активности гостите и жителите на Варна могат да се регистрира предварително като изпратят лично съобщение на страницата на събитието във Facebook.

Повече за Нестле за Живей Активно!

От старта на „Нестле за Живей Активно!“ през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение, което промотира ползите от активния начин на живот през цялата година. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 180 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. За да покаже, че лятото и плажът предлага страхотни възможности за активен начин на живот, през 2021 г.  „Нестле за Живей Активно!“ завладява Варна и цялото Българско Черноморие. Заедно с  Национално сдружение на общините „Нестле за Живей Активно!“ включва в своята мисия над 20 български общини, а за последните 16 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.