Sort by
Sort by

Нестле за Живей Активно! завладява Българското Черноморие на 15 август

Най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот кани 14 черноморски общини в мисията си и ще даде старт празника на Варна

la na plazha
Назад

На 15 август Нестле за Живей Активно! ще планира да завладее цялото Българско Черноморие с разнообразни плажни и летни активности. Най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот в страната кани всички българи да живеят активно във Варна и други 13 български черноморски общини на датата. Фокус на предстоящото издание е ежедневната физическа активност през лятото за всички възрасти.

Тази година Нестле за Живей Активно! отправи покана до всички български черноморски общини с цел да се включат в инициативата за активен начин на живот и хранителната култура, канейки ги да организират свои собствени летни активности. Жителите и гостите на морската ни столица пък ще имат възможността да отбележат празника на града под мотото на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот в България. Във Варна стартът ще бъде даден на плаж Аспарухово, където посланици на инициативата, гости и официални лица ще се обединят около мисията да вдъхновят възможно най-много хора да бъдат активни и да запазят спортния дух и през лятото.

Нестле за Живей Активно! на плажа ще предложи много настроение и емоции за малки и големи. Специално подготвени за събитието демонстрации от българските федерации по таекуондо и спортна акробатика ще дадат официалното начало на един от най-активните дни на плажа във Варна това лято. Акцентът на деня ще бъде третото издание на турнира по плажен волейбол за аматьори, подкрепен от волейболните легенди Владимир Николов, Евгени Иванов-Пушката, както и шампионките от ВК „Марица“. Посетителите ще могат да вземат участие и в специални heal fit тренировки и други открити уроци. Щафетни игри ще радват най-малките участници, а е дни от най-известните български олимпийски легенди и спортни знаменитости отново ще бъдат част от инициативата в морската ни столица. Малки и големи могат да станат част от активностите на деня, като се регистрира в официалното събитие във Фейсбук или директно на място.

Вече 16 години Нестле България мотивира стотици хиляди българи да водят активен начин на живот ежедневно, превръщайки кампанията в целогодишна инициатива, която показва предимствата от физическата активност през всички сезони.

Събитието в българската морска столица е организирано в партньорство с община Варна и ще се проведе при спазване на всички мерки за безопасност. Официален партньор на инициативата за поредна година е и Национално сдружение на общините в Република България.

Повече за Нестле за Живей Активно!

От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г. „Нестле за Живей Активно!“ успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините. През 2020 г. за първи път се проведе и зимно издание в Боровец, с подкрепата на Бороспорт и община Самоков, а през 2021 г. зимното издание се повтори а първи път на две места едновременно – Витоша и Пампорово.

През последните 16 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.