Sort by
Sort by

Нестле мотивира над 500 българи към по-зелено ежедневиe

recover green
Назад

В продължение на три седмици най- голямата зелена кампания на Нестле – Recover Green поставя зелени предизвикателства на българската аудитория с цел да вдъхнови гражданите да пристъпят към по- природосъобразен начин на живот. Популярните блогъри Мона Гочева, Ивана Александрова и Мари Андреева бяха сред първите, които се включиха в предизвикателствата на Recover Green, а над 500 души последваха техния пример.

Актрисата и влогър Мона Гочева първа подтикна своята аудитория да предприеме стъпки към по- екосъобразно ежедневие. В профила си в Instagram тя призова към по – усилено пестене на водните ресурси, като предизвика последователите си да приберат няколко стъклени бутилки с питейна вода в хладилника и да ги използват при нужда, а накрая на седмицата да споделят колко вода са спестили.

 

"Наскоро осъзнах колко често разхищавам вода несъзнателно, например докато с Никола мием зъбите си. Толкова малки неща, а толкова важни и значителни. И ако всеки от нас се замисли и започне да променя ежедневието си, промяна ще има и тя ще е голяма. Благодаря на Нестле, че ме поканиха се включа в Recover Green!" - сподели още Мона Гочева в своя профил. 

 

 . 

 

 

mona gocheva

Ивана Александрова също обърна внимание на ролята на всеки един от нас в това да опазваме околната среда

Винаги съм вярвала, че големите промени се случват с малки стъпки и че ако повече хора се престрашават на малки промени в ежедневието си можем да постигнем големи резултати“.
 

Ivana Aleksandrova

 

 

 

Популярната майка-блогър се фокусира върху темата на разделното събиране на отпадъци и предизвика своите последователи да отделят малък кът за рециклиране у дома, използвайки кутия с три разделения, маркирана в съответните цветове – жълто за пластмаса, синьо за хартия и зелено за стъкло. 

 

Блогърката и фотограф Мари Андреева, добре позната с природосъобразния ѝ начин на живот, също се включи в инициативата Recover Green. В личния си профил в Instagram тя обърна внимание на нарастващия проблем с пластмасата и замърсяването на околна среда и водите. Мари призова своите последователи да намалят употребата на еднократни торбички, като ги заменят с текстилни такива, а в края на седмицата да споделят колко торбички са успели да спестят. 

mari andreevaСтотици бяха българите, които се включиха в предизвикателствата на Recover Green и последваха примера на трите влиятелки на мнение като предприеха своите малки стъпки към по- добро и зелено бъдеще. Инициативата на Нестле ще продължи до 4-ти юли, когато ще се проведе и събитието по почистване. Всеки, който има желание да даде своя принос към по- чиста България, може да се регистрира тук.

Повече за Нестле и ангажиментите към опазването на околната среда


В позицията си на социално-отговорна компания, Нестле строго спазва своите ангажименти към подобряването на качеството на живот и опазването на околната среда. До 2050 г. Нестле ще постигне нулеви нетни емисии, а до 2025 г. ще използва 100% възобновяемо електрическо във всичките си помещения, като в България това ще е осъществено до 2023 г., фокусирайки се върху регенеративно земеделие, рециклируемо опаковане и оползотворяване на 100% от генерираните отпадъци. Нестле е лидер във въвеждането на устойчиви практики в производствения процес и продължава да инвестира в по-зелено бъдеще за идните поколения, като цели да достигне 65% възобновяемо електрическо в България през 2021 година.