Sort by
Sort by

Нестле България награждава Надежда за най-активен район на София

Йорданка Фандъкова, Димитър Димов и Нели Ангелова на специална среща по случай пешеходното състезание на Нестле за Живей Активно!
nestle bulgaria nagrada
Назад
София, 12.11.2021 г.


Специална среща се състоя на 12 ноември по повод награждаването на Надежда за най - активен столичен район по време на двуседмичното пешеходно предизвикателство на Нестле за Живей Активно! В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, г-жа Нели Ангелова, Директор комуникации Нестле югоизточен пазар, представляваща Нестле България, официално връчи паричната награда от 5000лв. на кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов. Наградата ще бъде инвестирана в реновирането на спортна площадка на територията на района.

В рамките на “Нестле за Живей Активно!” град 2021 всички 24 района в град София взеха участие в надпреварата за най-активен столичен квартал, като всеки жител въвеждаше своите крачки през специално разработената дигитална карта на лидерите на ГИС системите у нас ЕСРИ България. Победителят от пешеходното състезание на „Нестле за Живей Активно!“ - район „Надежда“ е с регистрирани близо 3 милиона крачки на страницата на ЕСРИ България, което се равнява на над 2200 изминати километра.

neli angelova jordanka fandakova

В рамките на срещата Нестле България връчи специално удостоверение на кмета Йорданка Фандъкова като знак на благодарност за устойчивото партньорство и цялостен принос на Столична Община към най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в страната „Нестле за Живей Активно!“. От създаването на инициативата през 2005 г., Столична община е ключов партньор и съвместно с Нестле България работят в посока изграждане на по-здраво бъдеще за българското общество.

Кметът Йордана Фандъкова заяви, че: “София със своите шампиони и граждани е достойна столица на спорта и получи признание да носи титлата „Световна столица на спорта“. Това се дължи на активната ни работа и увличането на хиляди хора към занимания със спорт. Столичната община подпомага развитието на детско-юношеските школи с Програма за финансиране на клубовете, по която тази година са подкрепени общо 140 спортни клуба. Развиваме и спорта в кварталите и детските градини и училищата. През последните години в София са изградени над 80 площадки за занимания по стрит фитнес. Тази година ще бъдат изградени в районите Връбница, Красна поляна, Люлин, Младост, Подуяне.
София разви и богата спортна програма през цялата година. Предстои провеждането на няколко спортни събития. На 19-21 ноември турнир фехтовка „Сабята на Етрополски“ за юноши и кадети, на 28-29 ноември ще се проведе открит международен турнир по куадратлон за Купа „София“, на 10 декември е инициативата „Да подкрепим колективните спортове” с участие на ученици от столичните училища и деца в риск.
Продължава и обновяването на туристическата инфраструктура на Витоша, където са реновирани няколко екопътеки по Споразумение между Столична община ПП „Витоша“ и "София - евростолица на спорта".

nestle nagrada za nadezhda

Инж. Димитър Димов, кмет на район Надежда също изказва своето признание по време на срещата: “Благодаря на всички жители на район „Надежда“, които участваха в предизвикателството на „Нестле за Живей Активно!“ и подпомогнаха реновирането на стрийт фитнес площадката в Северен парк! Особено радостен съм от активността на младите хора- вярвам, че заедно с тях ще постигнем видима промяна в нагласите на обществото към физическата активност и спорта! Сериозен принос за първото място имат младите спортисти на ОСК „Локомотив“, водени от олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева. С личен пример и участие в подобни инициативи ще създадем нов модел на взаимодействие между граждани, институции и бизнеса.”

Нестле за Живей Активно! продължава да работи в посока изграждане на полезни навици за активен начин на живот и балансирано хранене, организирайки целогодишни спортни активности за българските граждани. За поредна година инициативата вдъхнови хиляди души от цялата страна да направят стъпка към своето по-здраво бъдеще, благодарение на което в рамките на инициативата бяха изминати над 46 милиона крачки.

„Благодарни сме на всички, които за поредна година се включиха в инициативата Нестле за Живей Активно!, защото въпреки трудностите и спазването на социална дистанция, за пореден път успяхме да докажем, че всеки един от нас може да бъде физически активен в своето ежедневие, избирайки ходенето пеша. Поздравяваме жителите на район Надежда, които с изминаването на общо 3 милиона крачки не само подпомогнаха за изграждането на спортна площадка за бъдещите поколения, но и допринесоха за спестяването на над 31 тона вредни въглеродни емисии!“, сподели по време на срещата Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.