Sort by
Sort by

Нестле България е отличена с две награди в категориите Инвеститор в обществото и Инвеститор в знанието в годишните награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите

Инициативата „Нестле за Живей Активно“ взима първо място в категория „Инвеститор в обществото“, а програмата „Нестле за Живей Активно“ печели третото място за „Инвеститор в знанието“
годишна награда за бизнес
Назад

В юбилейното двадесето издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум за бизнес лидерите, националната инициатива „Нестле за Живей Активно“ е отличена на престижната първа  позиция в категорията „Инвеститор в обществото“. Позната на над 75 % от българите, инициативата разчита на редица забавни и иновативни начини, като се стреми с всяко издание да надгражда своята активна програма, давайки на хората разнообразие от дейности, с които да включат позитивни и полезни практики в ежедневието си. В резултат на усърдната работа на екипа на Нестле България успява вече 18 години  да намира нови и интересни начини да доказва, че активният и балансиран начин живот може да е алтернатива за  всеки човек.

инвеститори в обществото

Трето място в категорията „Инвеститор в знанието“ бе отредено на програмата, „Нестле за по-здрави деца“. Стартирала през 2012 година образователната програма вече 11 години се грижи за повишаване на осведомеността относно балансираното хранене, активният начин на живот и правилната грижа за планетата при децата. Това се случва освен благодарение на усърдната работа, така и на непрекъснатите творчески усилие за създаване на разнообразно и иновативно съдържание, с което да се  популяризира цялостния устойчив и пълноценен начин на живот от най-ранна детска възраст.

инвеститори в знанието

„За мен и за целия екип, който стои зад инициативата „Нестле за Живей Активно“ и програмата „Нестле за по-здрави деца“ е истинска чест да получим тези две отличия. Чувството да видиш как всички усилия, положени през годините имат смисъл и значение не само за Нестле семейството, но и извън него, е истински незаменимо. Благодарим за признанието, а ние ще продължим усилената работа за създаването на един още по-активен и балансиран начин на живот за малки и големи“

Нели Ангелова
Нели Ангелова мениджър Комуникации Нестле Югоизточен пазар

Наградата за първо място в „Инвеститор в обществото“ за „Нестле за Живей Активно“ бе връчена от президента на Република България Румен Радев и приета от Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България, и  Нели Ангелова, мениджър Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

За наградите

Годишните награди за отговорен бизнес са създадени преди 20 години от Българския форум на бизнес лидерите. Те представляват национален конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразия и ежегодно награждават компании с различни каузи в седем категории - Инвеститор на обществото, Инвеститор в околната среда, Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд, Инвеститор в знанието, Награда за маркетинг, свързан с кауза, Най-добра социална политика на малко или средно предприятие и Многообразие на работното място. 


За „Нестле за Живей Активно“

Националната инициатива „Нестле за Живей Активно!“ вече 18 години промотира сред българските граждани по-целесъобразно и здравословно ежедневие и полага усилия да помогне в борбата с високия процент на затлъстяване. Ежегодните издания на инициативата целят да вдъхновяват хората да включат повече движение в ежедневието си и да се хранят по-балансирано. Събитията, част от календара на инициативата дават възможност на хората да се докосват и да участват в разнообразни активности – спорт, танци, походи, игри и други форми на движение, заедно със знаменити български спортисти и олимпийци, с приятели, със семействата си. 


За „Нестле за по-здрави деца“

„Нестле за по-здрави деца“ е глобална инициатива на Нестле, целяща да достигне и помогне на 50млн. деца да водят по-здравословен начин на живот до 2030г. В България образователната програма „За по-здрави деца“ е разработена през 2012 г. и е одобрена от Министерството на образованието и науката. Специално създаденото интересно и занимателно съдържание учи децата как да се хранят здравословно и балансирано, важността от активният начин на живот, а през 2022 г. в програмата се включи модул „Устойчивост“, насочен към правилната грижа за планетата.