Sort by
Sort by

Нестле България с две награди от Български дарителски форум за Най-щедър дарител и дарител с най-голям обем нефинансови дарения през 2021 г.

Нестле България дари над 500 000 лева за подкрепа на образователни институции, спортни федерации и клубове, болници, общини и фондации, промотиращи здравословния и активен начин на живот.
Дарителски форум
Назад

Нестле България спечели награди за направени дарения през 2021 г. на стойност над 500 хил. лв. в конкурса „Корпоративен дарител“ на Български дарителски форум, който се организира за 17-та поредна година. 

Оценката на даренията е направена по методологията на по методологията на европейския конкурс „Най-голям корпоративен дарител”, а представените данни за даренията са верифицирани от Делойт България. На тази база Нестле България е отличена в две от най-престижните категории за „Най-щедър дарител“ и дарител с най-голям обем нефинансови дарения.

„За нас думата подкрепа е глагол, а не съществително. Да подкрепяш означава осъзнато да действаш там, където има нужда, да бъдеш на точното място в точното време, което изисква да си в постоянна връзка с общностите и винаги да си на една протегната ръка разстояние. Освен с материални дарения, ние вече 17 години активно си партнираме с общини, образователни институции, спортни клубове и федерации и неправителствени организации в общите ни усилия да  мотивираме и ангажираме малки и големи за по-активен и балансиран начин на живот с инициативата „Нестле за Живей Активно“ , над 10 години помагаме на децата чрез техните учители и родители да разбират и осъзнават защо е важно да се хранят здравословно, да се движат, да пазят планетата си с програмата  „Нестле за по-здрави деца“, а от тази година положихме основите и направихме първите стъпки да допринесем за зеленото бъдеще на България като засадихме заедно с нашите партньори над 10 000 дръвчета. Наистина е много приятна емоцията в днешния ден, когато виждаме, че усилията ни са били забелязани и печелим не в една, а в две категории, което както организаторите споделиха, не се случва често. Благодарим сърдечно за наградите и продължаваме още по-мотивирани напред! “

Нели Ангелова
Нели Ангелова мениджър Комуникации Нестле Югоизточен пазар

Дарителският подход на Нестле България през 2021 г. бе катализиран от войната в Украйна и Covid пандемията като компанията подкрепи нуждаещите се и медиците на първа линия, медицинските болници и центрове и слаби социални групи.

Дарителски форум Нестле

Повече за конкурса:
 

Конкурсът „Корпоративен дарител“ е създаден от Български дарителски форум през 2006 год. Организацията развива и насърчава дарителската култура в България, а чрез конкурса се отличават компаниите с инвестиции в значими каузи, популяризират се добрите практики в корпоративното дарителство и се налагат високи стандарти за корпоративна социална отговорност в страната. Конкурсът връчва награди в 6 категории. Част от тях са според качествата на корпоративните програми в подкрепа на обществото, а останалите - според обема инвестиран финансов, нефинансов ресурси и доброволен труд през предходната година.

Нестле дарителски фонд

Повече за социално отговорните проекти на Нестле България:
 

Инициативата Живей активно“, стартирала преди повече от 17 години, промотираща физическата активност и балансираното хранене сред обществото е позната на 75% от българите. 

10 години компанията подкрепя българските училища и детски градини чрез образователната програма Нестле за по-здрави деца“, която е достигнала до над 450 образователни институции в България и над 50 хил. деца. Чрез любопитни и динамични уроци, специално разработени за деца на възраст между 3 и 12 години за здравословно и балансирано хранене, важността на водата, активно движение и устойчив начин на живот децата още от ранна възраст се докосват и започват да трупат знания по тези важни за тях теми. 

Инициативата „Залесяваме активнона Нестле България стартира през тази година. В рамките на 3 акции през пролетния залесителен сезон и една през есенния служители на Нестле България и стотици доброволци засадиха заедно над 10 0000 дъбови фиданки като част от глобалния ангажимент на Групата да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 г. в районите, от които набавя суровини.