Българка поема функцията мениджър „Маркетингови проучвания“ за всички държави на Нестле Югоизточен пазар

Теодора Ганчева ще оглави „Корпоративни връзки“ на Нестле България след над 13-годишно професионално развитие в компанията
Цвети и Теди

Цветина Младенова от 1 януари 2023 г. ще ръководи екипа от експерти, отговарящ за маркетинговите проучвания за Нестле Югоизточен пазар, и ще има отговорната задача да захранва бизнесите с правилните данни, базирани на различни проучвания, които да подпомагат разработването на успешни за пазарите стратегии. Започва кариерата си в компанията преди повече от 20 години, преминава през различни по отговорност позиции, трупа солиден опит в бизнеса „Шоколадови и Захарни изделия“ и поема мениджърската позиция, за да отговаря за развитието на бизнеса. След 10 години Цветина се завръща в екипа на бизнеса „Детско хранене“ и под нейно ръководство резултатите тръгват в печеливша посока и устойчиво увеличение на пазарните дялове. Изгражда силен, мотивиран и високоефективен екип от професионалисти и през 2015 г. са отличени с награда на Нестле Зона Европа за солидни резултати в бизнеса с детските храни. През последните две години е част от лидерския екип за „Продажби“ в България като мениджър „Търговска администрация и Търговски операции“. Нейната експертиза, опитът в практиките на Нестле и в управлението на проекти й определят водеща роля в създаването на оперативния план на „Продажби“ в Нестле България и локализирането на стратегическата рамка на Нестле Зона Европа за търговските екипи. Завършила е Стопанския факултет на Софийския университет и лидерската програма на Нестле към Лондонското училище за Бизнес.

Цветина Младенова

Теодора Ганчева ще определя стратегическата посока на корпоративните връзки и комуникация на Нестле за България от 1 януари. Нейното назначение е показателно за вътрешната квалификация на кадрите в компанията и възможностите за дългосрочно кариерно развитие. Тя има повече от 13 години професионален опит в Нестле, а стартира кариерата си като ръководител на административни услуги, където отговаря за екип от над 20 човека. С натрупания опит и едновременно завършено образование в областта на маркетинга, на Теодора е възложена нова роля – „Медия Мениджър“ на Нестле България. Тя определя стратегическата медийна посока на брандовете на компанията в началото за страната, а три години по-късно в целия Югоизточен пазар. Чрез успешно стратегическо планиране, което води, преговорите с медийни групи, разработването и реализирането на нестандартни медийни проекти, Теодора постига устойчиво изключителни медийни параметри за Нестле. Създава солиден медиен екип от млади професионалисти, като им предава своя опит и добре развити умения за управление, преговори и проактивния си подход за развитието на брандовете. От началото на тази година управлява „Бранд и Корпоративно съдържание“ и отговаря за изграждането на марките чрез правилни послания в комуникацията за деветте пазара България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония. В нейната кариера работи за непрекъснато надграждане на ролята на съдържанието в комуникациите  чрез тясно сътрудничество с маркетолозите на Нестле и конструктивен диалог с други партньори на компанията.

Теодора Ганчева

Повече за Нестле България

Историята на Нестле България започва през 1994 г., когато швейцарската група придобива най-големия производител на шоколадови и захарни изделия в страната „ШЗИ София“. Сплотеният екип работи усърдно, правят се много инвестиции за нови производствени линии, технологии, откриват се все повече работни места с отговорност и грижа за безопасните условия на труд и повишаване на квалификацията чрез обучения на персонала. Към момента над 1000 служители работят във фабриката и в административния офис на Нестле България, като отговарят за  продажбите и износа на 791 продукта на марките Нестле. 8% от екипа са до 29-годишна възраст, а средната продължителност на трудовия стаж е повече от 14 години. Във фабриката на Нестле в София се произвеждат над 18 000 тона шоколадови изделия годишно, от които повече от 94% са за износ в 35+ държави по цялото земно кълбо. В производството си завода на Нестле България използва основно изцяло отгледана и произведена в страна пшеница, 100% сертифицирано устойчиво какао, 100% зелена електрическа енергия, пести по 188 литра вода всяка минута и редуцира използването на хартията с над 200 тона за последните 6 години. Българското подразделение на компанията получава през 2020 г. наградата „Инвеститор на годината“, а през 2021 г. „Инвеститор клас А“ с многомилионни инвестиции в модернизация, автоматизация и дигитализация на производствените линии в завода, както и оборудване от най-ново поколение за опаковки от 100% рециклируем материал.