Sort by
Sort by

Подобри своя пешеходен рекорд в седмицата на мобилността

Нестле за Живей Активно!, заедно с именити спортисти и известни личности предизвиква да вървим пеша 

Назад

Нестле за Живей Активно! цели да нареди София сред най-активните градове с света като предизвиква софиянци да оставят колите си и да подобрят своя пешеходен рекорд по време на Европейската седмица на мобилността. В периода между 16-и и 22-и септември, Нестле България, в партньорство със Столична община и лидерите на ГИС системите у нас- ЕСРИ България, обособява 5 пешеходни маршрута в 5 столични  парка - Южен парк, Южен парк 2, Борисова градина, Северен парк и Западен парк, както и един велосипеден маршрут от Борисова градина до Южен парк през Ловен парк. Извървявайки ги пеш или с колело, всеки ще може да предизвика себе си и близките си и да направи опит да подобри своя личен рекорд.

jivei aktivno locations

В периода на инициативата, всеки един гост и гражданин на София може също да подобри своя пешеходен рекорд като избере един от маршрутите на Нестле за Живей Активно! и заедно със свои близки се впусне в интерактивно предизвикателство. На всеки един от маршрутите ще бъдат поставени специални знаци на инициативата с активни предизвикателства, които могат да бъдат открити от участниците на дигиталната карта на ЕСРИ през сайта на компанията. Всеки един участник може да участва в играта за атрактивни награди на Нестле като измине пеша или с колело един от посочените маршрути и качи снимка от един от знаците в страницата на инициативата във Фейсбук.

Дългогодишните посланици на инициативата, сред които олимпийските медалисти Йордан Йовчев, Тереза Маринова и Екатерина Дафовска, както и най-новите членове на семейството на Нестле за Живей Активно! златният ни ансамбъл по художествена гимнастика - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова бяха сред първите, които се включиха в предизвикателството. Всеки един от тях сподели специално видео от своята разходка и разкри с колко крачки е успял да подобри своя пешеходен рекорд.

ekaterina dafovska
jirdan jovchev
tereza marinova

Волейболните легенди Евгени ИвановПушката и Владимир Николов, националният демонстративен отбор по таекуондо, световните медалисти по спортна акробатика Мартин Николов и Данаил Николов, както и специалистът по укрепваща гимнастика Маруся Иванова също дадоха своя принос като се включиха в пешеходното предизвикателство на Нестле за Живей Активно! и демонстрираха как ходенето пеша може да бъде лесен, полезен и безопасен начин да бъдем активни в своето ежедневие, като едновременно спазваме мерките за безопасност. 

Въпреки трудностите, поднесени от пандемията, за 16-та поредна година Нестле за Живей Активно! ни предизвиква да направим крачка към своето здраве като бъдем активни по-често в своето ежедневие. Именно ходенето пеша е най-лесното физическо натоварване, което всеки един от нас може да предприеме и да превърне в своя полезна ежедневна рутина, като едновременно спазва мерките за безопасност. Повече за тазгодишната инициатива може да видите от тук.