Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Пиле с киноа по градинарски

иван звездев в кухнята

В днешната рецепта приготвям модерно ястие в стила на националната ни кухня, следвайки принципите на "Порция баланс". Вдъхновен от инициативата на "Нестле за по-здрави деца", реших да ви покажа как  да съчетаем храната балансирано. 
Можете да намерите повече информация, а и образователни игри за децата ви, засягащи темата балансирано хранене ТУК!

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешко филе - 400гр.
  • 2 зелени чушки - 200 гр.
  • 2 червени чушки - 200 гр.
  • 2 домата - 150гр.
  • 1 глава лук
  • 1 морков 
  • 2 стръка целина
  • 1 тиквичка
  • 5 с.л. зехтин
  • 5 стръка магданоз
  • 2 клонки мащерка - 1/2 ч.л. сушена
  • 200 гр. червена киноа или шарена
  • 2 с.л. MAGGI® Щипка вкус
     
пиле с киноа по градинарски


Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се нарязва на хапки и поръсва с 1 ч.л. MAGGI® Щипка вкус. Полива се с 2 с.л. зехтин и разбърква. Маринова се за 10-15 минути.
Лукът се нарязва на дребно, червените чушки на лентички, зелените чушки на квадратчета морковът на полумесеци, а тиквичката и доматите на кубчета.
В тенджера се налива зехтин и 1/2 чаена чаша студена вода. Слагат се лук и морков. Загряват се и задушват под капак за 2 минути.

Тогава се слага пилешкото месо и се налива 250 мл. гореща вода. Месото се задушава за 10 минути.Добавят се чушките, тиквичка и домати. Поръсват се с 1 с.л. MAGGI® Щипка вкус. Зеленчуците се задушават за 5 минути.Киноата се измива много добре в студена вода и слага при пилето. Налива се 1/2 л. гореща вода. Вари се около 15 минути.Зелените подправки се нарязват на дребно и слагат в готовото ястие.

След една, две минути пилето се сервира.

Автор: Иван Звездев