Sort by
Sort by

Тутракан, Ардино, Димитровград и Белоградчик са четирите общини финалисти в 3-тото издание на националния конкурс "Нестле за “Живей Активно”

Голямата награда от 20 000 лв. ще бъде връчена на общината победител на специална церемония  на 25 януари 2022 г. 
Живей Активно image

Нестле за “Живей Активно!“ е мащабен дългосрочен проект с почти 20-годишнна история, който през разнообразни  целогодишни инициативи цели да промотира физическата активност и балансираното хранене в България и да ги превърне в устойчив навик за българските граждани. През последните години „Нестле за Живей Активно“ излезе от рамките на кампанията и се превърна в национално движение, даващо възможност на хиляди българи да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. Инициативата от 2006 година досега достигна до 450 000 души, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активния начин на живот.

Участниците в състезанието Nestle са активни

Националният конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! “ се провежда за трета поредна година и е важна част от цялостната програма. Ръководството, координацията и контролът при организирането и провеждането му се осъществява съвместно от „Нестле България“ и основният партньор на инициативата НСОРБ.

Четири членното жури в състав от олимпийският медалист и дългогодишен посланик на инициативата Йордан Йовчев, златната медалистка от Олимпиадата в Токио и посланичка на „Нестле за Живей Активно“ Симона Дянкова, Мария Яровая представител на НСОРБ и Мария Тодорова юрист на Нестле България, отличи и избра да се борят за финал четири общини, които, според условията на конкурса, реализираха масово мероприятие в рамките на годината и представиха свой проект, чието осъществяване  ще създаде условия гражданите им да превърнат активния начин на живот и балансираното хранене в устойчив навик.

Град Ардино и Димитровград  бяха отличени  за осъществяване на истински празник на ходенето по предварително начертани пешеходни маршрути, минаващи през някои от най-интересните природни и исторически забележителности на съответните градове и  техните околности. Проектите, с които кандидатстват и двете общини са свързани с обособяване на зони за активен отдих с фитнес на открито, достъпни за всички граждани и насърчаващи не само активния начин на живот, но и активното общуване между деца и родители с повече съвместни физически занимания. Белоградчик спечели журито с мащаба и разнообразието от активности по време на организирания спортен полуден на града, включващ състезания на открито, шествие на здравето и беседа с деца и родители на тема здравословно хранене. Проектът, който общината иска да осъществи е изграджане на площадка със спортни и фитнес уреди на открито пред Младежки дом гр. Белоградчик " Фитнес и спорт сред скалите" ! Тутракан се включиха с организиране на масови състезания по волейбол, футбол и стрийтбол за всички възрасти  - мероприятие, което се превърна в празник за града. Именно интереса на гражданите към отборни спортни игри на открито е причина проектът, с който кандидатства общината да е за подновяване на настилката и цялостен ремонт и освежаване на съществуващото баскетболно игрище и зоната около него. 

Nestle живее активно победителите се снимат

За първи път е проведен националният конкурс между общините „Нестле за Живей Активно“ през 2019 година, където големият победител бе община Девня и реализира успешно проект за реновиране на парк в кв. Река, гр. Девня

Nestle живее активно обновяване на детския парк
Nestle Live Actively park renovations

А победителят от 2020г. община Велики Преслав, използва наградата за изграждането на първия фитнес на открито в града и спортна площадка!

Нестле футболна игра
Уреди за упражнения на Nestle в парка

Целта на националния конкурс между общините „Нестле за Живей Активно“ е да мотивира повече хора от цялата страна да водят активен начин на живот и да се хранят балансирано, както и да подкрепи усилията на местните власти в тази посока. 
И тази година големият победител в конкурса, който ще получи парична награда от 20 000 лв. за осъществяване на своя проект, ще бъде избран на специална церемония на 25 януари 2022 г.

Нестле България благодари на всички участвали общини и техните граждани, които въпреки предизвикателствата на пандемията се включиха в конкурса и дадоха своя принос за постигане на  дългосрочната цел и мисия на проекта “Нестле за Живей Активно” като насърчиха физическата активност и здравословното балансирано хранене.
Пожелаваме весели и активни празници и очакваме всички желаещи общини да се включат отново в четвъртото издание на конкурса през 2022 г.