Sort by
Sort by

KitKat® - ПОЧИВКИ С КАУЗА

почивка с кауза киткат

Вие стигнахте до тази страница, защото сканирахте уникалния QR код на KitKat®. Радваме се, че го направихте, защото сега можем да ви разкажем за каузата, която вашата почивка подкрепя!

За да направим любимия ви KitKat още по-добър, ние поехме на мисия да отидем още по-далеч с  подкрепата ни към производителите на какао и техните семейства. Това е целта на програмата за подобряване на доходите. Тази програма използва иновативен семейно-ориентиран подход, който има за цел да премахне разликата в доходите и да подобри поминъка/препитанието на производителите на какао, които са част от  нашата верига на доставки.

За програмата на Нестле за увеличаване на доходите
Нашето пътешествие започна през 2009 г., когато беше роден Nestlé® Cocoa Plan, и научихме много по пътя си до тук. Програмата за увеличаване на доходите се основава на тези познания и се фокусира върху инициативи, които вече са доказали, че променят живота на семействата на производителите на какао. Програмата е предназначена да насърчава промени в поведението и да възнаграждава положителните практики както у дома, така и на плантацията. Тя стимулира тези семейства да предприемат действия, чрез които да подобряват производителността на какао, да залесяват с горски и плодни дървета, да диверсифицират доходите си и да подкрепят детското образование. Нашата програма използва уникален подход, с който поставяме семействата в центъра на всичко, а не само отделните фермери. Разглеждайки семейството, ние поставяме по-голяма важност на жените като посредник за положителна промяна.
семейство с кауза
Основи на програмата
Тази програма се базира на четири основни стълба. А те от своя страна са основани около четири положителни действия, които поощряваме семействата на производителите на какао да предприемат. Ако всички действия бъдат изпълнени, тези семейства могат да печелят до 500 евро допълнителни приходи на година през първите две години:
・ Да помагат на децата си, на възраст 6—16 години, като ги образоват в училища
・ Да подобряват начина, на отглеждане на какаовите растения, като например чрез ефективно подрязване на дървета, с цел увеличаване на реколтата
・ Да засаждат горски и плодни дървета във фермите за какао. С това се подсигурява така необходимата сянка за какаовите растения, спомага за устояването на последиците от промените на климата и подкрепя био-разнообразието, като потенциално увеличава приходите за производителите
・ Да предоставят възможности на жените за развитие в бизнеса и да диверсифицират източниците си на доход
образование с кауза
Програмата в подкрепа на общността
Тези поощрения, част от програмата ни за увеличаване на доходите, имат за цел да подсигурят по-нататъшното благосъстояние на семействата, които отглеждат какао, и се изплащат по равно между двамата глави на домакинството, директно към тях чрез мобилно плащане. И те се изплащат независимо от размера на фермата, така че дори тези с най-малките ферми могат да спечелят финансово поощрение, гарантирайки че никой фермер няма да бъде оставен на заден план. Тази подкрепа се предоставя в допълнение към Nestlé® Cocoa Plan и премията, платена за сертифицираното какао от Rainforest Alliance.

До момента програмата е достигнала до над 10 000 семейства на производители на какао в Кот д’Ивоар. Но не спира там! Това е стъпка по пътя с амбицията да се разшири още повече обхвата на програмата. Първо, чрез разширяване на покритието ни в Кот д’Ивоар и стартиране в Гана със следваща цел да достигнем 160 000 семейства на производители на какао в нашата верига на доставки до 2030 г.
програма за общност

Научете повече за това как подкрепяме семействата, които отглеждат какао чрез четирите основни стълба на програмата

почивка за добро