Sort by
Sort by

Какво прави Нестле, за да подобри отношението към животните във фермите?

Nestlé се ангажира с най-високите възможни стандарти за хуманно отношение към животните

Нестле купува продукти от месо, птици и яйца, произведени от фермери по цял свят. Повечето месо, което купуваме е за готови и замразени ястия и храна за животни. Яйцата използваме най-вече в майонезата, пастата и тестените изделия. Ние сме ангажирани да поддържаме възможно най-високите стандарти в доброто отношение към животните във фермите и подобряването му в нашата глобална верига за доставки.

Нашият ангажимент към благосъстоянието на фермерските животни се основава на насоките на Световната организация за здраве на животните (OIE). Той включва обещание за прекратяване на някои практики, което е базирано върху “Петте свободи“ на OIE. Към тях спадат свобода от глад, жажда и недохранване, свобода от страх и изтощение, от физически дискомфорт, нараняване и болест. Ние подкрепяме работата на OIE да промотира тези свободи в световната верига за снабдяване с храни.

Нашият Наръчник за отговорно снабдяване дава насоките относно изискванията ни за продукти от месо, птици, яйца и мляко. Всички наши доставчици трябва да спазват описаното в наръчника.

Нестле е подписала споразумение за световно сътрудничество със Състрадание в световното земеделие, за да спомогне за провеждането на подобрения в снабдяването ни и да насърчни по-голяма промяна във веригата.

През октомври 2018 година ние също така се присъединихме към Световната коалиция за благосъстояние на животните, работеща с много други компании за вдигането на стандартите за отношение към животните в световен мащаб.

Направихме редица специфични обещания. За да се подпомогне благосъстоянието на кокошките носачки, нашата цел е прекратяването на използването на яйца от клетъчно отглеждани кокошки във всичките ни хранителни продукти по цял свят до 2025 година. Това включва всички яйца и яйчни продукти (като яйчен прах и течност и прах и течност от яйчен белтък), произхождащи директно от Нестле като съставки.

В Европа и САЩ ще направим този преход до края на 2020. За останалата част от Америка, Близкия Изток, Африка и Океания ще направим същото до 2025, а в Азия ще се целим към същия период на преход, ако условията позволяват.

В някои части от света, като в Европа, над 40% от нашите яйца вече са от източници, които не използват клетки.

Нестле също така е поела публичен ангажимент да подобри благосъстоянието на бройлерите (пилета, отглеждани за месо) за нашите хранителни продукти в САЩ до 2024 и в Европа до 2026.

Здравословното хранене е дълъг процес, който не започва само от нас – хората, а обхваща грижата за продуктите от месо, птици и яйца, които и ние консумираме. Затова ние в Нестле желаем да се грижим и сме поели ангажимент към благосъстоянието на фермерските животни. Всички живи същества заслужават правилна и здравословна грижа, което ни кара да сме още по-стриктни към този ни ангажимент, с който осигуряваме добър и щастлив живот за фермерските животни. Правим така, че те да не бъдат недохранени, да не усещат страх и да са физически и психически обгрижени. Това е и причината да дадем тези обещания, да се присъединим към Световната коалиция за благосъстояние на животните и още много действия, които ние сме предприели, за да осигурим един добър живот не само за нас, но и за животните.