Sort by
Sort by

Докладът на Грийнприйс „Освободи се от пластмасата“

Докладът на Грийнпийс „Освободи се от пластмасата/ Криза на удобството“ подчертава вредата, която пластмасовите опаковки на храни и напитки нанасят на морета, океани и водни пътища като важен екологичен проблем.

Нестле е напълно отдадена на минимализирането на влиянието, което нашите опаковки оказват върху естествената околна среда. Нашата визия е, че нито една опаковка на наш продукт, включително пластмасовите, не трябва да попада на сметище или да се окаже боклук.

За да постигнем това, имаме амбицията 100% от опаковките ни да бъдат за многократна употреба или рециклируеми до 2025.

Ние работим с нашите индустриални партньори, за да изследваме различни опаковъчни възможности, за да намалим употребата ни на пластмаса, да улесним рециклирането и да разработим нови решения за премахване на пластмасовите отпадъци.

Нестле също така се ангажира да подобри информацията върху етикетите ни относно рециклирането, за да помогне на хората да се отнасят по правилния начин с опаковките.

Единственият начин наистина да се справим със сериозния проблем с пластмасовото замърсяване е като работим заедно, чрез сътрудничества и колективни действия, за да преобразим отношението на всички към опаковките.