Sort by
Sort by

Прескочи дивана!: Активна програма за баланс, движение и добро настроение

30-дневен план с лесни и забавни упражнения и съвсем по силите ни хранителни лишения, които да превърнем в траен навик с малко постоянство и много забавление

баланс и движение

Необходимо въведение в нашето 30-дневно активно приключение

1. Защо 30 дни? 

Една от най-популярните теории гласи, че са необходими 21 дена, за да изградим нов навик. Но според последните проучвания, публикувани в European Journal of Social Psychology на хората им трябват средно 66 дена, за да затвърдят нов навик.

Вярваме, че ако с наша помощ успеете да се мотивирате да „прескочите дивана“ за 30 дни, ще придобиете увереност, че можете да включите движението в ежедневието си и ще усетите ползите от това. След това можете да повторите програмата, като подбирате тези активности, които най-много са ви допаднали или да добавите нови. И така ще постигнете заветната цел – превръщането на движението и спорта в неотменна част от ежедневието ви. 

2.  За кого е тази програма? 

Обикновено за дамите е по-трудно да намерят в натовареното си ежедневие време, което да отделят за себе си и да го посветят на физически упражнения. Улисани в работа, грижа за дома и семейството, отлагаме и си намираме извинения защо точно сега не е подходящият момент. С тази програма нямате извинения – за да я следвате не е необходимо да сте напреднали в движението и балансираното хранене – тя е за absolute beginners. А пък тези, които вече са напреднали, също могат да открият някои забавни нови идеи за активно забавление с близки и приятели, които да направят ежедневните тренировки още по-приятни и споделени.  

3.  Какъв е принципът на 30-дневния план?

За всеки ден от седмицата предлагаме устойчив комплекс от лесни упражнения, с които да започнете деня. Заедно с това всеки ден ще получавате и  по една забавна идея за алтернативно движение навън или вътре, която включва и още близки хора – семейство, приятели, колеги, защото споделеното движение е много по-приятно и прилича много повече на игра, а както знаете ние хората сме играещи същества и детето в нас никога не си отива напълно. Тези идеи могат да се разместват в дните, да се комбинират по различен начин, те са допълнителна активност, която ще ви накара да се влюбите по-лесно в активния начин на живот.

Освен това за всеки ден ще ви предлагаме по един хитроумен, вкусен и лесен начин да изпълнявате основните правила на балансираното хранене, чиито принципи ще научите още тук във въведението. Добре е да им отделите повече време, за да вникнете в дълбочина в същината на балансираното хранене и тогава ще ви е лесно да го спазвате, защото то е много вкусно, засищащо и  дава съвсем различен тонус на организма, повишава настроението и самочувствието, чувствате се  изпълнени с енергия да повдигнете света или поне да го промените. И да не забравим още нещо много важно – пийте поне 2 литра вода на ден независимо от сезона. 

4. Защо да повярвате на нашия Живей Активно план?

Защото е изготвен на базата на дългогодишни научни проучвания и тестове от експертите нутриционисти от Нестле, от преподавателите по физическа култура в Националната спортна академия и най-добрите професионални фитнес треньори на Next Lеvel Fitness. Накрая целият план е минал през одобрението на петимата световни шампиони на България и дългогодишни посланици на Нестле за Живей Активно – Йордан Йовчев, Екатерина Дафовска, Тереза Маринова, Станка Златева и Евгени Иванов-Пушката, които допълниха със своите лични съвети програмата по дни.