Нашият отговор на COVID-19

Глобалната пандемия продължава да оказва опустошително въздействие по целия свят. Ето защо нашият фокус е върху това да продължим да използваме нашия мащаб, социалната си отговорност, за да подкрепяме и помагаме на общностите по целия свят.

От веригата ни за доставки, през нашите фабрики до вашите домове, ние работим денонощно, за да гарантираме, че ще продължим да задоволяваме хранителните нужди на Вашите семейства и домашни любимци в този труден момент.

На място мобилизираме значителни усилия за оказване на помощ на местно ниво в общностите, в които работим.


През последните 154 години потребителите, служителите, бизнес партньорите и общностите ни разчитат на нас и в най-трудните времена. И днес ние сме заедно с Вас в борбата с това огромно глобално предизвикателство с гъвкавост, устойчивост, смелост и грижовно сърце.

От март 2020 г. насам сме предоставили подкрепа с 90 милиона швейцарски франка под формата на финансови дарения и дарения в натура в повече от 50 държави. Първоначалният ни отговор на пандемията беше насочен към подпомагане на болногледачите и укрепване на системите за здравеопазване чрез партньорство с  Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК). По-късно през 2020 г. се фокусирахме върху борбата с глада и бедността, включително партньорство с Европейската федерация на хранителните банки. От април 2021 г. подкрепяме широкото и справедливо предоставяне на ваксините COVID-19.

Пандемията COVID-19 е отнела живота на твърде много хора и средствата им за препитание. Бързото разработване на ваксини ни дава надежда, но работата не е свършена, докато не се осигури достъп до ваксините навсякъде по света.“

Марк Шнайдер
Марк Шнайдер Главен изпълнителен директор на Nestlé С.А.

Нашите действия включват:

Поддържане на здравето, безопасността и подкрепата на нашите служители

 • В допълнение към обичайните ни строги хигиенни стандарти са въведени допълнителни мерки за безопасност в нашите фабрики, офиси и дистрибуторски центрове.
 • Насърчаване на служителите, работещи в офиса, да работят от вкъщи, когато е възможно.
 • Нашите служители по целия свят не пътуват в чужбина със служебна цел.
 • Предлагане на гъвкави условия за отпуск по болест за заразените с вируса.
nestle sluzhiteli

Съдействие при оказване на помощ на местно ниво

 • Оказване на подкрепа на медицински институции, хранителни банки, организации за доставка на храна и организации за оказване на помощ на хора на първа линия в борбата с пандемията.
 • Присъединяване към усилията за ускоряване на ваксинацията срещу COVID-19 и осигуряване на широко и справедливо разпределение на ваксините.
 • Дарения към хранителни банки и организации за доставка на храна в подкрепа на нуждаещи се.
 • Удължаване на сроковете за плащане, спиране на таксите за наем на кафемашини и предлагане на безплатни продукти на нашите клиенти в сектора извън дома и хранителните услуги като част от нашата инициатива „Винаги отворени за вас“.
zhena vuv fabrika

Обединяване на усилията с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК)

 • Даряване на храна, за да се помогне на най-засегнатите от пандемията.
 • Даряване на 10 милиона швейцарски франка за незабавно внедряване в страните, където има най-голяма нужда от тях.
медици мчк

Нашите ангажименти и действия, свързани със социалната ни отговорност в България включват

 • Инвестирахме над 1 милион лева в допълнителни хигиенни материали и плащания на служителите на първа линия, както и подкрепа на тези, които са засегнати от вируса
 • Осигурихме продуктови дарения на стойност над 150 хиляди лева на болници, общини, хранителна банка и релевантни инситуции, помагащи на работещите на първа линия и крайно нуждаещите се
 • Направихме финансово дарение на стойност над 21 хиляди лева в подкрепа на обществото
nestle bulgaria darenie tekst

Хората са в основата на нашия бизнес. Именно поради тази причина здравето и безопасността на нашите служители, бизнес партньори и общностите, в които работим, са изключително важни за нас. Затова се стараем да осигурим подкрепа и финансова помощ на нашите служители, работещите на първа линия и нуждаещите се. Оценяваме и благодарим на всички за тяхната всеотдайност в тези трудни моменти

petar stoilov
Петър Стоилов Изпълнителен директор, Нестле България

В извънредни времена се изправят необикновени хора, случват се необикновени неща. По време на кризата бях вдъхновен от ангажираността, щедростта и подкрепата, които нашите служители показаха в цялата компания.“

Пол Булке
Пол Булке Председател, Nestlé С.А

Свързана информация