Sort by
Sort by

"ЖИВЕЙ АКТИВНО!" събра хиляди софиянци на пешеходен поход за здраве за втора поредна година

Назад
София, България
На 01.07.2007г. Нестле България организира инициативата “Живей активно!”. Изпълнителният директор на Нестле България Антонис Кандзелис и някои от най-големите български спортни звезди поведоха хиляди софиянци на символичен пешеходен поход от НДК до Южния парк. Заедно с топ спортистите на България, сред които Тити Папазов, Евгени Иванов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Сесил Каратанчева, Бойко Младенов и много други, г-н Кандзелис даде старт на “Живей активно!”.

Инициативата цели да популяризира здравословното влияние на спорта и да мотивира столичани да се движат повече.

Масовата разходка завърши със спортен празник и концерт в Южния парк, където топспортистите на България показаха на участниците как се играе футбол, фитнес, волейбол и баскетбол. На сцената на NESTLÉ FITNESS, Сия Шаренкова от “Стар Академи” показа на всички дами, как да поддържат желаната фигура и да се чувстват жизнени. В парка, на специално построена стена за катерене над 500 смелчаци от всички възрасти взеха уроци по катерене от професионални катерачи. Константин Кънчев и Калоян Добрев, ангажирани от детските Зърнени закуски NESTLÉ предадоха своя опит и умения на малки и големи. На сцената на MAGGI, волейболните легенди Ники Желязков и Евгени Иванов (Пушката) организираха волейболен мач и раздадоха много награди, а на сцената на NESCAFÉ всички столичани имаха възможност да се включат във футболен мач и получиха много подаръци.

На сцената на Шоколадовите продукти NESTLÉ, наставникът на българския национален отбор по баскетбол Тити Папазов показа на малки и големи, как се става баскетболна звезда. За да подкрепи инициативата дойде и тренъорът на ЦСКА Росен Барчовски.

Над 200 човека участваха в баскетболните игри под ръководството на Тити Папазов, който неуморно наставляваше участниците и ентусиазирано се включваше в игрите заедно с тях. Всички имаха възможност да усвоят тънкостите на баскетбоната игра и да научат много нови неща за спорта.

Освен да се включат в игрите по баскетбол, всички желаещи имаха възможност да играят и тенис на маса. Участниците получиха много награди от Nestlé. Освен подаръци от NESTLÉ LION, NESTLÉ CLUB, KIT-KAT и “Житен дар”, победителите получиха албуми “Журнал за жената”, осигурени от един от медийните партньори на “Живей Активно!”, “Санома Блясък България”. На всички които посетиха сцената бяха раздадени списания Story.

След края на спортните забавления столичани се насладиха на концерта, който момчетата от “Групата” и “Ъпсурт” изнесоха на голямата сцена специално за всички, включили се в инициативата на Нестле България “Живей активно!”.