Sort by
Sort by

Варна туптя с енергията и ритъма на Живей Активно!

Най-активният ден в морската столица се проведе за трета поредна година
Назад


 

В 10.00 ч. на 16 юли 2017 г. пред Слънчевия часовник в Морската градина официален старт на инициативата Живей Активно! дадоха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Кристиан Димитров, директор на Дирекция „Спорт“, Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки и Комуникации” в Нестле България, Биляна Раева, представител на Община Варна в Управителния съвет на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица”, Минко Христов - изпълнителен директор на Двореца на културата и спорта.

„Живей Активно! е най-мащабното събитие, което популяризира здравословния и активния начин на живот. Искам да благодаря на Нестле, която е една от най-социалните компании в България и може да служи за пример на всички останали с ангажиментите си към обществото. Много пъти сме казвали, че медалите са важни, но най-важно е здравето на нацията. Затова живейте активно, спортувайте, забавлявайте се!“, призова феновете на кампанията министър Кралев. „Днес сме Ви подготвили една изключителна енергийна бомба от спортни забавления, нови предизвикателства и най-доброто от българската музика. Благодаря на министър Кралев и на целия екип на Община Варна за подкрепата, както и на всички спортисти, спортни клубове и федерации, които се присъединиха към Нестле България. Заедно ще сътворим един истински празник днес и ще покажем как чрез спорта и балансираното хранене се зареждаме с положителна енергия. Живей Активно! не е само една инициатива, а начин на живот!“, каза Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки и Комуникации” в Нестле България.

Едни от най-обичаните български спортисти, сред които Любомира Казанова, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Емил Костов, Вилияна Николова, Свилен Дойков, Иван Иванов, Бончо Бончев, Ивайло Маринов, поведоха варненци на традиционните походи, които стартираха от различни точки на града, под тазгодишното мото на кампанията: „Зареди се с енергия“.

Професионалният треньор Асен Аролски от AA Training даде старт на първия маратон за кучета и техните стопани във Варна, чиято начална точка бе пред Пантеона и завърши на кучешката площадка. Пред Пантеона златното момиче Любомира Казанова и волейболният ас Евгени Иванов-Пушката поведоха ентусиастите на велосипеди, заедно с велоклуб „Устрем“, а след официалното откриване всички желаещи се включиха в организирания от клуба велоизлет за начинаещи до Ковшак чешма. Почитателите на ролери и скейт взеха участие в поход от Общината, заедно със Скейт клуб Варна и Екстрем спорт. Тереза Маринова раздвижи всички почитатели на активния начин на живот със сутрешен крос от Аквариума до Слънчевия часовник. До Севастопол Йордан Йовчев и Мис България 2016 Габриела Кирова поведоха пешеходен поход и поход за хора с увреждания. Всички активни лъчове се събраха на голямата сцена на Слънчевия часовник и заедно с феновете на инициативата официално откриха празника.

Тази година в най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене се включиха над 20 местни спортни клуба и организации, които демонстрираха различни активности и даваха уроци на събралите се в Морската градина. Множество спортни предизвикателства изненадаха всички жители и гости на Варна през целия ден. От 11:00 до 14:00 часа на 13 различни локации в Морската градина бяха организирани разнообразни активности, които заредиха с енергия малки и големи. Още рано сутринта на сцена Раковина клуб The Secret проведе открита тренировка по йога. А по-късно на същата локация имаше още демонстрации по художествена гимнастика с клуб „Чар“, златното ни момиче Любомира Казанова и Мис България 2016 Габриела Кирова, лека атлетика с Тереза Маринова и HEAL FIT Gymnastics с АСЕМ. На голямата сцена (Слънчев часовник) Варна се раздвижи с енергична демонстрация по карате с СК "ИЧИ ГЕКИ Варна", а NESCAFÉ® организира най-голямата битка с водни пистолети. Уроци по скейт със Скейт клуб Варна се проведоха до Пантеона, а workshop с ролери на Слънчевия часовник.

Плаж „Рапонги“ кипеше от адреналин и енергията както с LION и волейболния турнир с Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов, така и с най-мащабната съвместна тренировка по водна гимнастика с клуб „Аква Джим“. Във Варненската търговска гимназия се проведе традиционният турнир с 3х3 баскетбол, а на игрищата в Морската градина - футболен турнир с детска школа по футбол "Делфини", както и демонстрационен тенис мач с Данчо Йовчев и Кристиан Димитров, директор на Дирекция „Спорт“. Пред Аквариума се игра тенис на маса със СКТМ „Варна 2015“. На Централния плаж всички желаещи караха водно колело, а треньори от яхтклуб „Капитан Георги Георгиев порт Варна“ даваха уроци на деца по ветроходство. На кучешката площадка в Морската градина бяха организирани забавления и спортни активности за кучета и техните стопани, с помощта на PURINA®, AA Training и хип-хоп изпълнителят Играта. Тази година към голямото семейство на Живей Активно! във Варна се присъедини и ЕКОПАК България. На Кривото дърво протече играта „Стани еко-герой“, която е предназначена за всички малчугани, които искат да научат повече за разделното събиране на отпадъци и опазването на околната среда. В следобедните часове поредна доза енерия за варненци дойде от истински презареждащия финал на активния ден със степ аеробика и зумба с ХУНИ СПОРТ. А след това Pavell & Venci Venc’, DARA и Кристиан Костов закриха подобаващо с най- хубавата българска музика.