Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Световни и олимпийски шампиони Живеят Активно за седма поредна година на 24 юни

Назад
София,

Три похода, десетки спортни демонстрации, игри  и турнири, викторини и интелектуални игри очакват  феновете на активния начин на живот.

Живей Активно! се организира от Нестле България и по традиция под патронажа на Столична община и кмета на София.

На 24 юни 2012 г. Живей Активно!  ще обедини за седма поредна година едни от най-големите звезди в българския спорт, обществени личности и хиляди граждани под идеята за активния начин на живот и балансираното хранене. Живей Активно! се организира от Нестле България и по традиция под патронажа на Столична община и лично на кмета на София.

В 10:30 сутринта, рамо до рамо с кмета на София Йорданка Фандъкова ще застанат легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев, олимпийската и световна шампионка Тереза Маринова, любимият баскетболен треньор Тити Папазов, емблематичният волейболист Евгени Иванов-Пушката и световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева. Това са и само част от звездите, които ще вземат участие мащабната инициатива и ще поведат многохилядния поход към Южен парк.
 

На 24 юни 2012 г. Живей Активно!  ще обедини за седма поредна година едни от най-големите звезди в българския спорт, обществени личности и хиляди граждани
Мащабът на Живей Активно! се увеличава с всяка година като обхваща нови активности и привлича все повече участници. В традиционния пешеходен поход от НДК до Южен парк тази година ще се влеят не един, а два алтернативни похода. Велопоходът, за втора поредна година по съвместна инициатива със Столична Община, ще има за своя отправна точка театър „София”, от където Симона Пейчева, вече като запалената колоездачка, в 10:00 часа ще го поведе към Пилоните на НДК.  От паметника на Съветската армия също в 10:00 часа, събралите се любители на скейт борда и ролерите за първи път ще бъдат поведени от  Skiller и Спенс отново към НДК в едно с велопохода. Трите похода в едно ще поставят официалното начало на инициативата и ще отправят към Южен парк.

10 локации в Южен парк ще очакват хилядите участници в Живей Активно! да се включат в разнообразните спортни активности. Топ спортисти и познати лица от шоу бизнеса ще насърчават хората да се включват в активностите. Йордан Йовчев ще раздвижи феновете на активния начин на живот като им покаже класически движения от гимнастиката, заедно с фитнес инстуктора Финдо от телевизионното риалити „Сървайвър“. В баскетболния турнир за деца и родители Тити Папазов ще покаже на всички желаещи някои баскетболни трикове от „кухнята“, а Евгени Иванов-Пушката традиционно ще като треньор за участниците във волейболния турнир.  Турнири по бейзбол, стрийтбол,  футбол, тенис на маса и джаги ще предизвиката участниците да покажат и спортен дух докато живеят активно.  Игри за балансирано хранене, готвене, игри с домашните любимци, садене на кафеени дръвчета в саксия и др. са активностите, в които могат да се включат цели семейства.  Зумба, фитнес и интелектуални куизове ще предизвикват участниците да се движат, спортуват и мислят, като за най-активните са подготвени хиляди награди от Нестле България.

Нов спорт в тазгодишните активности е бейзболът. Желаещите да се включат в турнира по бейзбол ще имат възможността първо да получат уроци от професионални треньори от Българска бейзбол федерация и да научат правилата и основните положения от този интересен и различен спорт.
 
Део, Рафи, Богомил, Александра, Ангел и Моисей, Skiller, Сантраи др. ще изригнат до край доброто настроение на всички фенове на активния начин на живот.
Концерт на сцена Естрада в Южен парк ще постави заключителните акорди на седмото издание на Живей Активно!. Део, Рафи, Богомил, Александра, Ангел и Моисей, Skiller, Сантраи др. ще изригнат до край доброто настроение на всички фенове на активния начин на живот.

 

Всички желаещи да се включат в отборните турнири имат възможност да заявят своето участие на facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! (https://www.facebook.com/Live.Actively). Всички останали, които искат да вземат участие в спортните активности и игрите на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, са поканени на 24 юни пред Театър София, Паметника на съветската армия и пред НДК или направо в Южния парк и да се забавляват.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на активния начин на живот, която Нестле България осъществява. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на активния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.
От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 115 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Здравен журнал, Радио City, Радио NRJ, 
www.sportal.bg и Walker Media.