Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

СИЛЕН СТАРТ ЗА ИНИЦИАТИВАТА НА НЕСТЛЕ ЗА МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ В ЕВРОПА

Назад

 

СИЛЕН СТАРТ ЗА ИНИЦИАТИВАТА НА НЕСТЛЕ ЗА МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ В ЕВРОПА

От началото на инициативата през месец януари, до сега над 4000 младежи на възраст под 30 години са се възползвали от програмата „Nestlé needs YOUth“ 

 

От началото на годината до сега, над 4000 младежи на възраст под 30 години са се възползвали от програмата на Нестле за младежка заетост „Nestlé needs YOUth“, която има за цел да допринесе за справянето с безработицата сред младите хора в Европа.

Около 1500 младежи вече са намерили работа на пълно работно време, други 1500 са се включили в стажове или програми за обучение, а над 1100 млади хора са сключили временни договори с Нестле.

Нестле пое ангажимент да открие възможности за заетост в Европа за повече от 20 000 млади хора на възраст под 30 години, както и да развие техните професионални умения, за да им помогне да си намерят работа – в компанията, при нейните доставчици или другаде.

Принос

„Първите резултати от програмата ни са повече от обнадеждаващи“ – коментира Лоран Фрекс, изпълнителен вицепрезидент на Нестле и директор на компанията за Европа. „А ние сме съвсем в началото на инициативата. Уверен съм, че възможностите, които предлагаме, ще помогнат на хиляди млади хора в Европа да придобият уменията, от които се нуждаят.“

При стартирането на „Nestlé needs YOUth“ в края на миналата година, инициативата беше приветствана от Европейската комисия и националните правителства на държавите, както и от партньорите и доставчиците на Нестле.

Алианс за младежта

Следващия месец Нестле ще стартира втората стъпка от програмата: ALLiance for YOUth (ALL for YOU), която има за цел да създаде още повече възможности за борба с младежката безработица в Европа чрез по-активно участие на партньорите и доставчиците на компанията.

В събитието, което ще се проведе в Лисабон, Португалия, ще участват представители на Европейската комисия и други политици, както и бизнес лидери от цяла Европа.

 

Допълнителна информация:

Нестле представя Европейската инициатива за младежка заетост.

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/youth-employment-initiative  

Иновации ръководят инвестициите на Нестле в Европа

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/innovation-driving-nestle-investments-europe

Нестле бележи най-голямата си инвестиция в Германия

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/nestle-marks-largest-ever-investment-germany  

Нестле увеличава инвестициите си в Европа с нов завод в Обединеното кралство

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/buxton-uk

Нестле засилва капацитета си с нови инвестиции в Унгария

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/hungary-purina-factory  

Нестле инвестира 300 млн. франка в Nespresso в Швейцария

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/nespresso-factory-romont