Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Месни заговезни" събра MAGGI® и SOS Детски селища България с някои от най-известните български лица

Назад

„МЕСНИ ЗАГОВЕЗНИ“ СЪБРА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯ И НЯКОИ ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЛИЦА КАТО ЕДНО ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО

 

Шеф готвач Димитър Клаклов приготви пълнена кокошка, а Лео не пропусна да покаже тънкостите на домашно приготвената пица.

 

На 23 февруари 2014 г. един от светлите християнски празници „Месни заговезни“ събра семействата от SOS Детско селище Дрен с някои от най-известните български лица и утвърдени шеф готвачи. Родителите и децата в Дрен посрещнаха гостите в своите домове и заедно с тях приготвиха множество балансирани ястия по повод „Месни заговезни“. Посещението на певците Део и Лео, актрисата Елена Петрова и шеф готвачите Андре Токев, Димо Димов, Димитър Клаклов и Ивелина Иванова е част от кампанията „Топла супа всеки ден“. В рамките инициативата Бульони MAGGI® прави дарение в полза на SOS Детски селища България, предназначено за осигуряването на основна част от тяхното ежедневно меню през цялата година.

Гостите на SOS семействата дадоха ценни съвети в приготвянето на любимите ястия на децата и SOS родителите. Италианецът Лео разкри тънкости в приготвянето на тесто за пица. Ивелина Иванова наблегна на балансираното приготвяне на супа и майсторството в готвенето на ориза, а Димо Димов разкри тайните на Средиземноморската салата. Част от менюто на шеф-готвач Димитър Клаклов пък включваше ароматна пълнена кокошка и изискан баварски крем. Разбира се, не липсваше и едно от най-важните ястия в ежедневното балансирано меню – топла супа. Сред рецептите се отличаваха класическата и любима на българина пилешка супа, арабска супа с нахут и екзотични подправки, картофена кремсупа с крутони и пресен лук и не по-малко популярната супа топчета.

Родните звезди и приемните семейства споделиха опита си в кухнята и обмениха своите идеи, трикове и съвети около приготвянето на всяко от любимите си ястия. Всички деца и SOS родители се включиха активно в готвенето и след изпълнената с положителни емоции и многобройни детски усмивки сутрин, заедно седнаха на голям семеен обяд, за да споделят вкусните ястия и топлите семейни моменти в компанията на своите гости.

Обединените под шапката на кампанията приятели ще гостуват често в селищата в село Дрен и град Трявна и заедно с децата ще приготвят любимите им ястия, като споделят с тях личен опит, свързан с подвизите им в кухнята, полезни съвети как да се научат сами да приготвят балансирана храна у дома и разбира се, ще разказват за своите първи стъпки в готвенето, за да покажат на децата колко приятно и забавно може да бъде то. Следващата седмица те отново ще се съберат на една семейна трапеза в SOS Детско селище Дрен, за да отпразнуват заедно Сирни заговезни.

 

ПОВЕЧЕ ЗА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯ:

Вече 23 години SOS Детски селища България работи за по-доброто бъдеще на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят подкрепата на своите родители. Българското сдружение е равноправен член на международната организация SOS Детски селища, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 133 страни. В България Сдружението полага грижи за над 700 деца, живеещи в SOS детските селища в Трявна и Дрен, в SOS младежките домове в София и Велико Търново и обхванати в програмите по подкрепа на семейството и превенция на изоставянето в София, Габрово, Велико Търново и Радомир.

 

ПОВЕЧЕ за Бульони MAGGI®:

Кулинарният бизнес на Нестле – MAGGI® е пръв помощник на домакините по света от далечната 1883 година и се е превърнал в техен източник на вдъхновение в ежедневното приготвяне на вкусни ястия. В България Бульони MAGGI® са най-предпочитаните от потребителите кулинарни продукти.

Чрез хубавата храна показваме грижата си към своите близки, споделяме заедно с тях положителни емоции и моменти. Партньорството на марката и SOS Детски селища се основава на общите ценности, които споделят те. Стремежът към осигуряване на нормална семейна среда е от изключително значение за пълноценното израстване на децата. В кампанията под мотото „Топла супа всеки ден“ марката ще сподели своя дългогодишен кулинарен опит със SOS семействата, докато заедно приготвят любимите ястия на децата и се забавляват заедно.