Sort by
Sort by

Положителното влияние на Nestlé върху околната среда и обществото

Назад
Ню Йорк

Компанията намалява емисиите си от CO2 с 16% през изминалите 10 години, а потреблението на водни ресурси с 28%

Днес, на съвместна среща в рамките на инициативата на ООН „Глобален договор” между Nestlé и ООН в Ню Йорк, Питър Брабек-Летмат, председател на борда и главен изпълнителен директор на Nestlé, представи първия доклад на компанията под надслов „Създаване на споделена стойност”. Докладът включва актуалните данни за глобалното влияние на Nestlé върху околната среда и обществото. През 2007 г. Nestlé намали директните емисии парникови газове с 16%, както и цялостното си потребление на водни ресурси с 28%, в сравнение с преди 10 години.

Същевременно компанията завиши обема на продукцията си с 76%. За същия период, Nestlé инвестира над 100 млн. швейцарски франка в индустриални подобрения за опазване на околната среда, както и близо 170 млн. швейцарски франка в нови производствени съоръжения в Бразилия, Пакистан и Китай. Освен това, компанията продължава да предоставя безплатна техническа помощ на над 600 хиляди фермери в развиващите се страни и е отпуснала 30 млн. швейцарски франка като микрокредити.

Питър Брабек-Летмат, председател на борда и главен изпълнителен директор на Nestlé: "Създаването на споделена стойност означава мислене в дългосрочен план, но и постигане на стабилни годишни резултати. Един от фундаменталните корпоративни бизнес принципи на Nestlé е, че ние не жертваме дългосрочното развитие на компанията за печалба в кратки срокове. Това ни позволява да прилагаме модела на Nestlé – 5-6% органичен ръст с увеличение на съотношението на печалбата преди лихви и данъци, при твърди валути към нетните приходи от продажби – година след година, като същевременно подобряваме представянето си в обществото и за защита на околната среда. По този начин въздействаме положително и върху милиони хора по света.”

Докладът, чиято прецизност беше доказана от Bureau Veritas, е неделима част от бизнес отчетността на Nestlé. Той съдържа множество данни, които се обявяват публично за първи път и са предоставени благодарение на продължителното развитие на GLOBE, глобална система за управление на информацията на Nestlé. В бъдеще, GLOBE ще продължи да предоставя все повече информация за Nestlé и ще позволи на компанията да обявява все по-изчерпателни данни за дейността си в местните общества по света.

Пълният текст на доклада на английски език, както и допълнителни видео материали, можете да намерите на: www.nestle.com/csv.