ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ЖИВЕЙ АКТИВНО! СТАРТИРА ОТ СОФИЯ

Под мотото на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене софиянци, заедно с обичани български спортисти и изпълнители, прекараха един незабравим ден на открито

За 11-та поредна година ЖИВЕЙ АКТИВНО! събра хиляди хора по улиците на София. И тази година кампанията за балансирано хранене и активен начин на живот обедини най-големите звезди в българския спорт, които застанаха рамо до рамо с кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, зам.-министъра на младежта и спорта г-н Асен Марков и изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо на пилоните на НДК, за да поведат участниците в инициативата към Южния парк.

Хиляди столичани изпълниха бул. Витоша и бул. Евлоги Георгиев и се включиха във велопоход, воден от Тити Папазов, на скейтборд и ролери с Ангел Ковачев, бягане с препятствия - с Тереза Маринова и пешеходно шествие, за да популяризират активния начин на живот, спорта и балансираното хранене. Най-големите български спортисти и звезди поведоха походите и живяха активно заедно със своите семейства и приятели. За първи път тази година към Евгени Иванов-Пушката се присъедини и Владо Николов, както и шеф Виктор Ангелов, заместник-кметът по направление “Финанси и стопанска дейност” Дончо Барбалов и   гимнастички от спортен клуб „Левски – Илиана“. Сред подкрепилите ЖИВЕЙ АКТИВНО! бяха и Тервел Пулев, Симеон Найденов, Даниела Йорданова, Асен Великов, Алекс Симеонов, Ивайло Савов, Маргарита Папазова и др. Всички те отправиха предизвикателство към столичани да бъдат активни и да превърнат движението в  забавно занимание за цялото семейство.

След масовия поход, шествието се вля в Южен парк, където множество активности и изненади очакваха всички фенове на Живей Активно! Популярният фитнес инструктор Финдо организира тренировки за малки и големи, а Тити Папазов се включи в баскетболни уроци за феновете на играта. На голямата поляна Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов влязоха в ролята на съдии на волейболен турнир. Южният парк танцува в ритмите на зумба, игра тенис на маса, лакрос, kangoo jumps, футбол, Bulgarian Bag, въздушна йога и мн. други. Стената за катерене и ходенето по въже събраха любители на екстремните преживявания, а д-р Лалка Рангелова от Национален център по обществено здраве и анализи проведе консултации за балансирано хранене. Кулинарното шоу с шеф Виктор Ангелов, Сандра Алексиева от 1001 Рецепти и Симо Колев от БГ Радио изпълни парка с аромати и вкусни моменти за цялото семейство. На отделна локация бяха показани упражнения за майки и много семейни игри. Специално за кучета и техните стопани популярният треньор Асен Аролски проведе обучения и забавни демонстрации.

Активностите продължават през целия ден на голямата поляна в Южен парк. Спортният празник ще завърши с традиционния концерт под мотото на Живей Активно!. В музикалния маратон, които стартира в 18.00 часа, ще се включат Сантра, Дивна, Играта, Павел и Венци Венц, Лео, Ангел Ковачев и др.

След грандиозния старт в София, ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава със събития във Варна, Бургас и Пловдив, организирани в партньорство с местните общини.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат на сайта www.jiveiaktivno.bg и които ще бъдат част от кампанията в морските градове. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 215 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на общините Бургас, Варна и Пловдив, радио City, радио NRJ, БГ радио, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.woman.bg, uchi.bg, www.actuactualno.com, www.iwoman.bg, www.sportlive.bg и www.kmeta.bg.