Sort by
Sort by

Нестле България ще връчи награда на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди”

Назад

Юбилейно десето издание на младежкия предприемачески форум „Изгряващи звезди“ ще се проведе в София на 1 и 2 юни под патронажа на Министерството на Председателството на България на Съвета на ЕС. Иницииран и организиран от неправителствената образователна организация JA България, форумът ще събере на едно място най-добрите екипи от студенти и ученици, участвали през тази учебна година в програмите “JA Startup” (студенти) и „Учебна компания“ (ученици), призната още през 2006 г. от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество.

Над 300 ученици и студенти от цяла България ще демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината и ще представят дейността си пред журито на форума. Редица институционални и бизнес партньори на JA ще връчат награди в специални категории. Като дългогодишен партньор в инициативите на JA, Нестле България ще излъчи победител в една от категориите при студентите. Представител на компанията тази година, в качеството си на жури, ще бъде Димка Ненова-Згурова, мениджър „Обучения“ в Нестле. Тя ще присъди наградата за „Най-впечатляваща маркетингова стратегия“. Победителят в тази категория ще получи своето отличие лично от г-н Емануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България.

Участието в този форум е част от глобалната инициатива „Нестле се нуждае от младите“. В продължение на повече от 20 години Нестле България се ангажира с младежката заетост и професионалната реализация на младите хора в страната. Наскоро компанията обяви, че ще продължава да организира събития с кариерна насоченост и да участва в подобни на „Изгряващи звезди“ проекти. Ръководството на Нестле България си постави за цел да осигури 50 нови работни и стажантски/практикантски позиции до края на 2018 г.

В световен мащаб, Нестле обяви своя ангажимент да съдейства за развитието на процъфтяващи и устойчиви общества. Глобалната амбиция на компанията до 2030 е да осигури достъп до икономически възможности за 10 милиона млади хода.