Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"НЕСТЛЕ" разширява технологичното си портфолио с новo приложение за iPad и iPhone

Назад
България,
Целта на първото корпоративно приложение на Компанията е да предоставя на инвеститорите и медиите постоянен достъп до последните новини, съобщения за пресата, отчети, презентации и седмични бюлетини за акциите на Нестле.

От официалния старт на приложението на 22 октомври, до сега близо 1000 потребители в страни като САЩ, Швейцария, Обединеното кралство, Бразилия и Франция са го изтеглили.

Идеята бе представена през месец юли тази година от оделите на Нестле „Връзки с инвеститорите“ и „Корпоративни връзки с медиите“, а няколко месеца по-късно (през месец август) агенцията „Согети Индия“ застана начело на разработката на проекта.
Роди Чайлд-Вилиер, директор „Връзки с инвеститорите“, обясни важността на този проект: „Приложението не е създадено в отговор на отчетено търсене. То по-скоро има за цел проактивно да послужи на нуждите на нашите партньори на финансовите пазари. Според данните, с които разполагаме, то набира популярност като ефективен инструмент за целевата ни аудитория.“

Питър Уорн, ръководител „Електронни комуникации“ в Нестле, добави: „Разполагаме с мобилен уебсайт вече над една година и приложението за iPhone и iPad е логично негово допълнение. Технологията открива големи възможности и ние можем да разберем по-добре отделните платформи, техните предимства и недостатъци, както чрез наемане на консултанти с техните експертни познания, така и по традиционния начин с разработки и измерване на резултатите.“

Веднъж свързано към безжична Интернет връзка, приложението автоматично зарежда най-новата информация (в т.ч. големи PDF файлове) като годишния отчет на Нестле. Ако са свързани с 3G мобилна мрежа, потребителите могат да избират дали да изтеглят тези файлове или не. Цялото това съдържание се съхранява в устройството и е достъпно не само онлайн, но и офлайн.

Приложението на Нестле затвърждава усилията на компанията да разработва и развива бизнес решения, като същевременно запазва тяхната добавената стойност и ги прави по-близки до бизнеса.

Компанията обмисля разработване на приложението и за други мобилни платформи, сред които „Андроид“ и „Блекбери“.

Приложението може да бъде изтеглено безплатно от iTunes App Store: iPhone app iPad app