PURINA®  И СТОЛИЧНА ОБЩИНА, ЗАЕДНО С ВЛАДО КАРАМАЗОВ И ЮЛИАН ВЕРГОВ, ОТКРИХА НОВАТА ПЛОЩАДКА ЗА КУЧЕТА В ЮЖНИЯ ПАРК

Обичаните актьори се присъединиха към инициативата на PURINA® за пълноценен живот на домашните ни любимци

На 3 юли, неделя, в Южния парк официално бе открита новата площадка за кучета, изградена от PURINA® с подкрепата на Столична община. В присъствието на Дончо Барбалов - зам.-кмет на Столична община, Антоний Кръстев - зам.-кмет на район Триадица, Нели Ангелова - мениджър Корпоративни връзки на Нестле България и Елизабет Гранвил - Бранд Мениджър на Purina България бе проведен учебен ден за всички стопани и техните четириноги приятели. Чрез изграждането на специализирани площадки за кучета и провеждането на обучения PURINA® поставя акцент върху процеса на изграждане на връзка между домашните любимци и техните собственици, като част от инициативата на компанията "Better with Pets" за подобряване на живота на домашните любимци, хората и обществото като цяло.
В деня на откриването на новата площадка специални гости бяха Владо Карамазов и Юлиан Вергов, които приветстваха всички участници и техните кучета. Обичаните български актьори споделиха с присъстващите забавни истории, свързани с техните домашни любимци и подчертаха важността на ранното обучение за създаване на пълноценна връзка между кучето и неговия стопанин.

След откриването бе проведено и първото обучение PURINA® PRO PLAN® училище, посветено на кученцата до 1 годинка, което събра десетки ученици. Професионалните треньори от AA Training дадоха ценни съвети и насоки на стопаните за правилното възпитание и отглеждане на подрастващите им кученца. Гостите на събитието, заедно с домашните си любимци, имаха възможност да се запознаят с основите на балансираното хранене и активното движение при кучетата. Професионалният треньор Асен Аролски, който за четвърта поредна година се присъединява към инициативите на PURINA®, впечатли всички гости с демонстрации на атрактивни номера и трикове. Той подчерта, че възпитанието на нашия най-добър приятел върви ръка за ръка с правилното балансирано хранене, обичта, вниманието и ежедневните грижи.
Веси Илиева зарадва гостите със уникално шоу, демонстраирайки неповторима смесица от дресура, трикове и танци с красивите си автралийски овчарки. Денят премина в игри и забавление, а организаторите раздадоха куп вкусотии и лакомства за четириногите приятели.

Инвестиционната програма за развитие на обществото на Нестле България включва множество разнообразни инициативи, които са насочени към широка гама от дейности и обществени потребности. Като част от най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот „Живей Активно!, през 2016 г. PURINA® инвестира в изграждането на специализирани площадки за кучета в градовете Пловдив, Варна, Бургас и София. В сътрудничество с общините, марката се фокусира върху подобряване на околната среда и здравата и пълноценна връзка между домашните любимци и техните собственици, организирайки училища за кученца до една година в изброените градове. През месец април в парк Лаута в Пловдив бе открита първата площадка, а проведеното обучение събра десетки кученца и техните стопани