Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Нестле отваря първото си научноизследователско звено в Япония

Назад
Веве, Швейцария,
Веве, 20 май 2009 г. – Днес, Нестле откри първото си научноизследователско звено в Япония, насочено към фундаментални научни изследвания. Звеното, част от центъра на Нестле за наука и изследване в Швейцария, отваря врати в Токийския университет, а дейността му ще се фокусира върху основни изследвания в областта на храненето и здравето.

Сътрудничеството между Нестле и Университета в Токио се утвърждава допълнително от новата съвместна научноизследователска програма „Храна за живот”. Стартът на програмата, предстоящ на 1 юни 2009 г., беше обявен от президента на Токийския университет Джуничи Хамада и от директора на центъра на Нестле за наука и изследване Петер ван Бладерен. „Храна за живот” ще изследва възникващи въпроси в областта на храненето и здравето през 21 век, като здравословното остаряване, със специален фокус върху подвижността и когнитивните функции. Чрез обмена на знания и опит, тази програма ще предостави научна основа за разработването на нови продукти с ползи за здравето на потребителите в Япония и по света.

Нестле отпуска приблизително 1 000 000 шв. франка за период от три години за катедра, финансирана от компанията. Научното сътрудничество ще включва и командироването на учени от научноизследователския център на Нестле в Лозана. Нестле е първата компания за здравословно хранене извън Азия, която ще съдейства за осъществяването на академичната програма на Токийския университет.

Новото сътрудничество между Нестле и Университета в Токио ще затвърди още повече стремежа на компанията за поощряване научните изследвания в областта на храненето в Япония. За период от близо 20 години, Съветът по храненето на Нестле в Япония е изградил широка национална научноизследователска мрежа чрез финансирането и подпомагането на обещаващи изследователи в областта на науката за храните и храненето. Нестле развива дейност в Япония от 1913 г. Днес, Нестле Япония разполага с три фабрики и силно портфолио, включващо кафе, шоколадови продукти, храни за специално предназначение и храни за домашни любимци.

Световната мрежа за научноизследователска и развойна дейност на Нестле обхваща 27 научноизследователски и технологични центъра, с близо 5 000 служители. Нестле разширява възможностите си за иновации чрез иновационни партньорства с реномирани компании и благодарение на своите 300 сътрудничества с различни изследователски институции, в т.ч. университети.