Sort by
Sort by

Нестле открива нов научноизследователски център в Пекин

Назад
Веве, Швейцария
Нестле днес откри нов научноизследователски център в Пекин като потвърждение на ангажираността на компанията към научноизследователската дейност в Китай и към китайските потребители. На откриването присъстваха китайският заместник министър по здравеопазването Као Шиан, заместник-кметът на Пекин Чао Фенгтонг, Лин Фушенг - управител на област Хайдян, главният изпълнителен директор на Нестле Пол Булке, главният технически директор Вернер Бауер и директорът на Нестле Китай Патрис Була.

Нестле е първата западна компания за производство на храни и напитки, който създава научно-изследователски център за проучвания и развитие на продуктите в Китай. Центърът в Пекин е втората изследователска лаборатория в Китай и 24-тата в световен мащаб. Новият център подчертава факта, че Нестле е компания с дълготрайна визия, която се основава на научните иновации.

Основен приоритет на научноизследователския център ще е безопасността и качеството на храните. Те ще бъдат разглеждани на всеки етап от развитието на продуктите – от подбора на съставки до избора на опаковъчен материал. Аналитичната наука играе жизненоважна роля в безопасността и качеството на храните. Тя се използва за откриване отсъствието или наличието на възможни замърсители в продуктите, както и да определи хранителните съставки в количествено отношение и да ги характеризира с цел гарантиране на качеството и съответствие с регулаторните изисквания.

Освен върху безопасност и качество на храните, центърът в Пекин ще работи и върху теми като здравословно хранене, начин на живот, технологии, обработка и пакетиране на храни. Изследването на начина на живот на потребителите в центъра в Пекин ще използва различни подходи за разглеждането на трите основни ползи за здравето на потребителите – растеж и развитие, здравословно стареене и управление на теглото.

Научноизследователският център в Китай ще спомогне за развитието на научния и иновативен потенциал на региона и на компанията. Центърът в Пекин ще си сътрудничи с различни китайски университети и изследователски организации. Споделяйки експертни познания, това сътрудничество ще доведе до по-задълбочено научно разбиране за това как храните и хранителните съставки влияят на човешкото здраве и благополучие, вкл. изследване на ползите от традиционните китайски съставки, както и за включването им в храните и напитките в биоактивна форма.

Нестле ще инвестира близо 70 милиона юана (11.5 милиона швейцарски франка) в центъра в Пекин, като по този начин общите инвестиции на компанията в развойно-изследователска дейност ще възлизат на 110 милиона юана (18 милиона швейцарски франка). Нестле разполага с най-голямата научноизследователска мрежа в хранително-вкусовия отрасъл, а общите инвестиции през 2007 г. възлизат на 1.88 милиарда швейцарски франка.