Sort by
Sort by

Нестле открива най-съвременните фабрика и дистрибуционен център за напитки в САЩ

Назад
Веве, Швейцария
Веве, 4 март 2009 г. – Нестле откри най-голямата си фабрика за готови за консумация напитки в Андерсън, Индиана. Съвременните съоръжения предоставят уникална платформа за усъвършенстване на стратегията на компанията в сферата на балансираното хранене и здравословния начин на живот и ще послужат като основа за определяне на високи стандарти във всички фабрики за готови напитки на Нестле по света. На днешното официално откриване присъстваха: губернатора на Индиана - Мич Даниелс, кмета на град Андерсън - Крис Окомон, изпълнителния директор на Нестле Пол Булке, както и председателя на съвета на директорите и изпълнителен директор на Нестле САЩ – Брад Алфорд.

Фабриката в Андерсън, разположена на 82 000 кв.м. и покриваща територията на около 300 игрища за тенис на корт е създадена с цел да отговори все по-нарастващото търсене от страна на потребителите в САЩ на готовите за консумация напитки на Нестле – Nesquik, както и течните продукти Coffee-mate. Тя ще се превърне в център за производство на здравословни напитки в страната и ще позволи на компанията да разработва и лансира нови иновативни напитки и продукти.

Фабриката на Нестле в Андерсън очаква да получи престижния сертификат LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), който се издава на сгради конструирани в съответствие с всички изисквания за опазване околната среда и енергийна ефективност, определени от Американския съвет за зелено строителство. Във фабриката в Андерсън е въведена и система за рециклиране на опаковките, система за спестяване на вода (в която за охлаждане на съоръженията се използват повторно използваните в производството води) и ниско-емисионни бойлери с природен газ.

В периода юни 2006 г. - юни 2008 г. Нестле е инвестирала 359 милиона долара за построяване на фабриката и дистрибуционният център, което се явява най-голямата еднократна капиталова инвестиция в историята на компанията. През август миналата година, най-голямата компания за храни и напитки в света обяви, че ще инвестира още 170 милиона долара за увеличаване на площта съоръжението до 92 000 кв. м. до 2011 г. и ще бъдат създадени общо над 500 работни места в Андерсън.