Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

НЕСТЛЕ В ОБЩЕСТВОТО

Назад

НЕСТЛЕ ПУБЛИКУВА СВОЯ ДОКЛАД „НЕСТЛЕ В ОБЩЕСТВОТО“ 2014 Г.

  

Публикуваният днес доклад Нестле в обществото 2014 г.: Създаване на споделена стойност, който представя постигнатия от компанията напредък по отношение на изпълнението на поетите социални ангажименти.

Документът е публикуван в обобщен вид в годишния доклад, който Нестле изготвя за своите акционери и дава възможност на заинтересованите страни да проследят напредъка на компанията през 2014 г. по 38 конкретни цели. Пълната онлайн версия на доклада ще бъде на публикувана на 7 април.

В доклада „Нестле в обществото“ компанията представя три нови ангажимента, свързани с отговорния маркетинг към деца; с гаранцията, че всички служители и заинтересовани лица могат лесно да докладват евентуални нарушения; както и с борбата срещу корупцията.

„Ръководството и служителите на Нестле от всички звена, зони и пазари се ръководят от петите ангажименти с оглед на нашите колективни усилия за постигане на тези конкретни цели“ – заяви изпълнителният директор на Нестле Пол Булке. – „Срещаме се редовно с неправителствени организации, учени, агенции, правителства и други, за да си вземем поуки, както от негативната, така и от положителната им обратна връзка към нас. Този диалог укрепва нашите усилия“.

Сред акцентите в доклада за 2014 г. са:

  • Количествата отпадъчни води за тон продукция на Нестле са спаднали с 52% от 2005 г. насам.
  • 72 завода на Нестле са постигнали нулеви отпадъци.
  • Инициативата Nestlé needs YOUth помогна на 11 832 младежи в Европа да започнат работа или стаж.

В писмо до акционерите, публикувано в самия документ, председателят на борда на директорите на Нестле Петер Брабек-Летмат и главният изпълнителен директор Пол Булке заявяват, че компанията развива дейност в „интересни времена, пълни с възможности“.

„През 2014 г. ние направихме решителни стъпки за постигане на амбицията ни да бъдем световен лидер в сферата на балансираното хранене и активния начин на живот, който се ползва с доверието на всички заинтересовани страни, като същевременно отново надминахме очакваните финансови резултати“ – допълниха те.

Годишният доклад на Нестле съдържа отчета на Нестле за корпоративно управление и финансовите отчети на компанията. Той е публикуван заедно с доклада Нестле в обществото: Създаване на споделена стойност и изпълнение на нашите ангажименти.