Sort by
Sort by

Нестле гарантира безопасността на млечните си продукти в България

Назад
София, България
Нестле България уверява своите потребители, че всички млечни продукти на компанията са безопасни за консумация.

Компанията внася в България готови млечни продукти NAN 1 от Холандия, NAN 2, NESTLE Junior 1+ , NESTLE Junior 2+ , NESTOGEN 1 , NESTOGEN 2 от Швейцария, NAN HA 1, NAN HA 2 и NAN Sensitive, NAN HW 1 и 2, от Германия, AL 110, PreNAN, Alfare и NIDO, от Холандия.

Млечните продукти на Нестле са произведени под строг качествен контрол и отговарят на всички местни и международни изисквания и стандарти преди да бъдат разпространени на българския пазар. Нестле непрестанно анализира задълбочено и подробно всички суровини, с цел да гарантира, че те отговарят, както на високите стандарти на компанията, така и на международно утвърдени стандарти за безопасност и качество на храните.

В отговор на скорошните съобщения в пресата, централата на Нестле в Швейцария уверява, че нито един от продуктите й не е произведен със заразено с меламин мляко. Специално в Китай, местните власти издадоха официални сертификати, потвърждаващи, че всички млека на Нестле, които са изследвани, не съдържат меламин. Информацията, която беше разпространена по-рано в медиите, се отнася за напълно изолиран инцидент с еднолитровото мляко Dairy Farm UHT Pure Milk , продавано единствено и само в Хонг Конг. В конкретния случай от 43 изследвани партиди само в една е открито наличие на меламин, което е 25 пъти по-ниско от нивото, определено за безопасно от Европейския съюз.

Безопасността на нашите потребители е от най-голямо значение за Компанията и още веднъж бихме искали да уверим потребителите си, че млечните продукти на Нестле в България са безопасни за консумация.