Sort by
Sort by

Нестле България със силно присъствие като участник в дискусия за дуалното образование

Назад

Нестле България взе активно участие в дискусия на тема Дуалното образование –Гледните точки на управляващите и бизнеса.
Събитието е в рамките на Европейската седмица на професионалните умения и се организира от Министерството на образованието и науката и българо-швейцарския проект ДОМИНО в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България.
Фокус на дискусията бе дуалното образование и неговото развитие в България. На срещата присъстваха Красимир Вълчев-министър на образованието и науката, Емил Караниколов - министър на икономиката, както и представители от бизнеса, участващи в проекта ДОМИНО. Емануел Артур, Изпълнителен Директор на Нестле България и другите представителите на бизнеса споделиха какви ползи и предизвикателства срещат големите компания по пътя на развитието на дуалното образование и как успяват да мотивират младите хора да придобият професионално образование. Компанията силно оценява приноса на менторите в разработването на обучителните материали и насърчава практиканството като плавен преход от училище към професионалния живот.

Нестлé България участва активно в проект ДОМИНО, чиято цел е развиване на дуалното обазование в България като подпомогне разработването на нови образователни програми и даде възможност на младите хора да започнат практика. Компанията ще се включи в програмата с ментори в обучението на 5 ученика от специалността Електротехник от ПГМЕ „Никола Вапцаров“, град София.