Sort by
Sort by

По-добри условия на отглеждане на пилетата в европейската ни верига на доставки

Назад

На 28-ми юни 2018 година ние в Зона EMENA дадохме обещание да подобрим стандартите на отглеждане на милиони пилета, използвани в производството на нашите продукти.

Ръководен от HERTA, този преход ще започне веднага, давайки възможност на потребителите да избират продукти, произведени с по-високи стандарти на благосъстояние във Франция от следващата година. Нашите марки WAGNER, BUITONI и MAGGI също ще започнат оценяване на начините за подобрение на стандартите на отглеждане на пилетата, използвани в съответните катеории.

В коментар на този ангажимент изпълнителният директор на Зона EMENA Марко Сетембри сподели: “Потребителите искат да знаят откъде идва хранатa им и как е произведена. Като част от нашия ангажимент за отговорно доставени съставки, ние ще подобрим стандартите на отглеждане на милиони пилета, използвани в нашите хранителни продукти в цяла Европа, включително гамата на марки HERTA, BUITONI, WAGNER and MAGGI ranges.”

До 2026 година най-късно ще гарантираме, че пилетата са отглеждани с повече светлина и пространство, в по-добра среда и ще въведем бавно нарастващи породи в нашата верига на доставки.

Настоящето съобщение надгражда обещанието, което дадохме в САЩ през 2017 година да подобрим стандартите на отглеждане на пилетата и нашия ангажимент да използваме в производството си яйца от свободно отглеждани кокошки в целия свят до 2015 година.

Осигуряването на благоприятни стандарти за хуманно отношение към животните, отглеждани за съставките, използвани в нашите продукти, е част от целта ни да повишим качеството на живот и да допринесем за по-добро бъдеще.