Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ КОНКУРСА ЗА ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ОТГОВОРЕН БИЗНЕС НАБЪЛГАРСКИ ФОРУМ НА БИЗНЕС ЛИДЕРИТЕ

Нестле България бе отличена с награда в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд
Назад

На 25 февруари за 13-та поредна година в София Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) връчи своите Годишни награди за отговорен бизнес. В надпреварата, чиято цел е да популяризира добрите практики на компаниите и да поощри фирмите да развиват активна социална политика, се включиха 63 компании със 93 проекта.

Нестле България бе отличена с награда в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ за усилията, които компанията влага в насърчаването на младежката заетост в страната чрез програмата „Алианс за младежта“. Това е първото паневропейско бизнес движение,  което се ангажира да подобри възможностите за младите хора на пазара на труда и да се бори с младежката безработица в Европа. През 2014 г. Нестле България се обедини с още 30 компании-партньори, с цел насърчаване и подпомагане на младежката заетост в страната.

За да спомогне за решаването на кризата с младежката безработица в Европа, Нестле пое ангажимент за създаването на 20 000 работни места за млади хора на възраст под 30 години в Европа в периода 2014-2016 г. До момента 11 832 младежи в Европа са започнали работа или стаж в рамките на инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“. В България компанията се ангажира да предостави възможности за работа и стаж на 330 млади хора за същия период. До момента над 200 младежи са намерили своето място в компанията и са част от Нестле България.

За стартирането на втория етап на инициативата, а именно “Алианс за младежта”, Нестле обедини усилията си с още 200 компании, като поетите ангажименти от страна на партньорите ще доведат до създаването на над 100 000 нови възможности за младите хора в Европа. България е една от държавите, които взимат активно участие в тази инициатива. Нестле България и партньорите на компанията в страната се ангажираха да разработят редица съвместни и индивидуални инициативи, които да предложат на младите хора професионален опит и стаж, като по този начин им помогнат да се реализират на пазара на труда. В допълнение компаниите насърчават своите служители да съветват младежите как да се подготвят за работа, предлагайки практически насоки за изготвяне на автобиографии и съвети какво е важно при явяване на интервю за работа. Обединението „Алианс за младежта“ насочва усилията си към осигуряване на работа на младите хора, независимо от степента на тяхното образование и вида на предпочитаната кариера.

Победителите и финалистите в най-престижния конкурс в областта на корпоративната социална отговорност в България, бяха наградени лично от президента Росен Плевнелиев, вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева, вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, кмета на София и председател на журито Йорданка Фандъкова, министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас.