БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ВОЛЕЙБОЛ И НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ПОДПОМАГАТ 18 УЧИЛИЩА В СТРАНАТА ПОД МОТОТО НА ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Пловдив, Варна, Бургас и София ще бъдат домакини на серия от волейболни турнири за ученици като част от най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот

В рамките на дългосрочното партньорство между БФВолейбол и Нестле България през 2016 г. ще бъдат подпомогнати редица училища в страната да развиват младежкия спорт и да създават цялостно отношение към движението и балансирания начин на живот. Волейболните отбори на 18 учебни заведения в градовете Пловдив, Варна, Бургас и София ще получат спортно оборудване и екипировка. Целта на инициативата е да подпомага усилията на локално и национално ниво за популяризиране на волейбола и стимулиране на активния начин на живот сред подрастващите. Като част от партньорската програма, съвместно ще бъдат организирани серия от турнири по волейбол за ученици. Te ще се проведат в четирите града, като част от инициативата Живей Активно!, която в продължение на 11 поредни години популяризира активния начин на живот и балансираното хранене в цяла България.

На 29-ти февруари Пловдив беше домакин на първата спортна надпревара. Волейболните мачове се проведоха във физкултурния салон на СОУ „Цар Симеон Велики“. В турнира взеха участие отбори, съставени от момчета между 8-ми и 10-ти клас. В рамките на спортната надпревара бяха изиграни 8 срещи между отборите на четири пловдивски училища – СОУ „Цар Симеон Велики“, Професионална гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“, Езикова гимназия „Пловдив“ и Професионална гимназия по електротехника и електроника. Волейболният отбор на СОУ „Цар Симеон Велики“ се класира на първо място, следван от представителите на  Езикова гимназия „Пловдив“. На всички участници бяха връчени подаръци от организаторите: волейболни мрежи, топки и спортни екипи.

Следващите турнири за ученици ще се проведат във Варна, Бургас и София, като датите ще бъдат уточнени допълнително.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 215 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Община Бургас, Община Варна, Община Пловдив, Радио City, Радио NRJ, BG Radio, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.actuactualno.com, www.zdravoslovnohranene.com, ЕКОПАК България и SPORT DEPOT.