Sort by
Sort by

НЕСТЛЕ България - най-добре изградената работодателска марка за 2008 година

Назад
София, България

За шеста поредна година Управителният съвет на БАУРЧР присъди Годишните HR награди за постижения в областта «Управление на човешките ресурси»

Проектът «НЕСТЛЕ като работодателска марка. НЕСТЛЕ – свят на възможности» взе приза за «Изграждане на работодателска марка» на официална церемония по връчването на Годишните HR награди на Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси. Церемонията се проведе в хотел Шератон на 18 декември 2008 г. Г-жа Светла Стоева, председател на УС на БАУРЧР, връчи престижната награда за «Изграждане на работодателска марка» на Г-жа Аделина Костова, директор «Човешки ресурси» на НЕСТЛЕ България, в присъствието на HR специалисти от най-големите български компании.

„Успехът на проекта «НЕСТЛЕ като работодателска марка. НЕСТЛЕ – свят на възможности» се дължи на целогодишната съвместна работа на HR екипа и колеги от бизнеса в НЕСТЛЕ България и тази награда ни прави много горди. Хората са най-ценният актив на нашата компания и разпознаването на НЕСТЛЕ като предпочитан работодател е наш приоритет – чрез прилаганите практики в областта на ефективното управление на персонала и чрез подходяща комуникация на марката – вътре и извън компанията“, коментира г-жа Аделина Костова.

Наградите за успешни проекти в областта «Управление на човешките ресурси» се присъждат за шеста поредна година в категориите: «Обучение и развитие», «Управление на талантите», «Управление на знанието» и «Изграждане на работодателска марка». Сред критериите, по които е оценен проектът на НЕСТЛЕ България «НЕСТЛЕ като работодателска марка. НЕСТЛЕ – свят на възможности» са: наличие на стратегия за изграждане на работодателска и постигнати резултати, вътрешни и външни проучвания на ангажираност и удовлетвореност, брой кандидатури по конкурси и други.

„Това е добре заслужена награда за упоритата работа на нашия всеотдаен HR екип, за нашите талантливи колеги от бизнеса, които посветиха време и енергия и дадоха безценен принос за успеха на проекта. Това е признание и за нашите отговорни мениджъри, които правят това, което казват, както и за всички нас, които с поведението си на работното място и в обществото показваме, че НЕСТЛЕ е чудесно място за работа и развитие” - споделиха от наградения екип.

НЕСТЛЕ България е най-голямата хранителна компания в България и един от най-големите стратегически инвеститори в сферата на хранителната промишленост в страната. През изминалата година НЕСТЛЕ България е сред най-големите работодатели в страната и лидер в сектора на бързооборотни стоки. Компанията обръща специално внимание на своя имидж на работодател. Важен елемент от общата стратегия за социална ангажираност на НЕСТЛЕ е отношението към човека както вътре в организацията, така и извън нея. Практиките вътре в организацията отговарят на най-съвременните стандарти за качество както по отношение на продуктите и марките, така и по отношение на хората. Компанията осигурява специални програми за професионално обучение и развитие на своите служители и работна среда, които мотивират откритата комуникация и инициативността на персонала.

За повече от 14 години на българския пазар НЕСТЛЕ България се налага като стратегически инвеститор, надежден партньор, предпочитан работодател и социално отговорна компания, подкрепяща редица инициативи, свързани с развитието на българското общество и своите служители. От 1994 година до днес компанията е инвестирала повече от 80 милиона лева в дълготрайни активи и в програми за квалификация на своите служители.