NESCAFÉ Dolce Gusto Германия

Nescafé Dolce Gusto разширява дейността си в Европа

Нестле разширява една от най-бързо развиващите се дейности в Европа с инвестиция на стойност 220 милиона евро (над 265 милиона швейцарски франка). Компанията планира да построи нов завод за производство на Nescafé Dolce Gusto в Германия, който е най-големият пазар на марката в световен мащаб.

Nescafé Dolce Gusto е капсулната кафе-система на Нестле за приготвяне на топли и студени напитки у дома. Тя предлага близо 30 вида кафе, както и Nesquik и Nestea напитки. Заводът, който ще бъда изграден в Шверин, ще създаде 450 работни места. Той ще започне да функционира в края на 2013 г. и ще разполага с 12 нови производствени линии.

Разположен на около 100 км. от Хамбург, най-голямото европейско пристанище за внос на кафе, заводът има за цел да произвежда близо два милиарда кафе капсули на година за износ в останалата част от Германия, Източна Европа и Скандинавия.

„Най-бързо развиващ се бизнес“

Нестле направи съобщението на официална церемония на мястото на завода в Шверин. Ервин Селеринг, германски министър на провинция Мекленбург-Предна Померания, присъства на събитието заедно с Лоран Фрекс, директор на Нестле за зона Европа, и Герхард Берсенбрюге, главен изпълнителен директор на Нестле Германия.

„Това е една от най-големите ни инвестиции в Европа и подчертава непрестанните ни капиталовложения за подобряване на нашия капацитет в сферата на иновациите,“ заяви г-н Фрекс.

Nescafé Dolce Gusto е лидер на пазара на кафе на капсули в 20 държави. С ръст от над 50%, това е едно от най-бързо развиващите се подразделения на „Нестле“ в Европа,“ добави той.

Ръст в Европа

Заводът в Шверин е третият завод за производство на Nescafé Dolce Gusto на компанията. Миналата година Нестле инвестира 64 милиона швейцарски франка в съоръжението за производство на Nescafé Dolce Gusto в завода си за Nescafé в Жирона, близо до Барселона, Испания.

Първият завод за производство на Nescafé Dolce Gusto на компанията, който отвори врати през 2006 г. в Тътбъри, Великобритания, вече работи с пълен капацитет. Миналата година „Нестле“ инвестира 110 милиона британски лири в завода с цел утрояване на производствените обеми.

Инвестиции в Германия

Заводът в Шверин е най-новата инвестиция на Нестле в Германия – четвъртият по големина пазар на компанията в световен мащаб. Миналата година компанията отвори нов завод в Бисенхофен на стойност 117 милиона евро за производство на хипоалергенни адаптирани млека.

Нестле инвестира 35 милиона евро за модернизиране на завода си за замразени сладкиши и десерти в Ерленбахер. Компанията също така инвестира 45 милиона евро за разширяване на завода за Wagner pizza в Отценхаузен.

„Създаването на новия завод представлява не само важна инвестиция за разширяване на бизнеса ни. Това е и свидетелство за голямото ни доверие в страната, в която успешно сме развивали дейността си в продължение на повече от 110 години,“ заяви г-н Фрекс.

Възобновяема енергия

В съответствие с непрекъснатите усилия на компанията за изграждане на по-екологосъобразни сгради в световен мащаб, заводът в Шверин ще се стреми да получи сертификат LEED за Лидерство в енергийния и екологичен дизайн от Американския съвет за зелено строителство.

Nescafé Dolce Gusto в световен мащаб

Представен през 2006 г. в Швейцария, Германия и Обединеното кралство, Nescafé Dolce Gusto вече се предлага в 56 страни по света, като 41 от тях са в Европа. До 2013 г. марката има за цел да генерира продажби в размер на 1 милиард швейцарски франка.